Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шест напитки, които ще стимулират метаболизма ви като по чудо

20 октомври 2022, 16:25 часа

В старанието си да отслабваме и да поддържаме килограмите си изрядни, ние добре сме запознати с ролята на метаболизма. Той може да бъде подсилен не само с правилните храни, но и с правилните напитки.

Вижте кои са те:

Напитките, които ускоряват стареенето на мозъка

Зелен чай с мента

Зеленият чай оптимизира премахването на мазнините, като ментата и лимонът към него предотвратяват възпаленията и значително подпомагат метаболизма.

Ако сипете 7 чаши зелен чай в голяма кана, към които добавите прясна мента и няколко парчета лимон, са перфектната напитка. Сложете каната в хладилника и пийте по една чаша на ден.

Ягодово смути

Консумацията на повече протеин е ключова, а в това смути има не само протеин, но и полезните червени плодове, активиращи метаболизма.

Пуснете в блендера или с помощта на пасатор половинка обезмаслено мляко, 1 чаша ягоди, половин чаша овесени ядки, 1 чаша кисело мляко и ¼ чаша ленено семе, смелете ги и да ви е сладко.

Плодово смути

Тук напитката освен, че съдържа полезна комбинация от плодове, е и много вкусна. Основната съставка е грейпфрут.

Смесете сок от 2 грейпфрута, 2 парчета ананас, 1 чаша малини и половин чаша вода.

Ябълково смути

Ябълките много добре детоксикират тялото, както и дават много енергия. Те имат много пектин, а той намалява количеството мазнини. Това смути ще укрепи мускулите ви, но и гори повече мазнини.

Смесете 1 чаша кисело мляко, 1 ябълка, нарязана на парчета, 1 супена лъжица мед, половин чаша бадеми, канела, половин литър обезмаслено мляко и му се насладете.

Инфузия с подправки

Това е инфузия от зелен чай, пипер и канела, които ускоряват метаболизма, а медът детоксикира тялото.

Направете зеления чай, добавете малко мед, малко черен пипер (по-малко от меда) и 1 супена лъжица канела.

Пийте тези напитки преди лягане и ще имате по-качествен сън

Шоколадово смути

То е перфектно ако искате да увеличите консумацията на протеин. Кафето в него ще повиши метаболизма и можете да го приемете половин час преди тренировка.

Смесете шоколад или какао на прах без захар, половин литър обезмаслено мляко, половин чаша овесени ядки, една четвърт чаша амарант, половин супена лъжица кафе, мед, ако обичате и им се насладете. 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес