Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сезонът на кадифето: Как да се грижим за кожата си през есента

03 октомври 2024, 18:30 часа

Есента е време на промени не само в природата, но и в нашата кожа. След лятото, кожата често се чувства дехидратирана и чувствителна, а по-ниските температури и сухият въздух добавят допълнителен стрес. Именно затова е важно да променим грижата за кожата си, за да запазим нейната мекота и сияние. В този сезон, кадифеното усещане на кожата може да бъде постигнато с правилна грижа и адаптация на козметичните ни навици към есенните условия. В тази статия ще разгледаме какви стъпки трябва да предприемем, за да запазим кожата си здрава и добре хидратирана през есента.

 

Първият етап е почистването

Още: Кои храни забавят стареенето на кожата

През есента вятърът и студеният въздух предизвикват раздразнения и зачервявания, затова е важно не само дълбоко, но и нежно да почиствате кожата на тялото. Продуктите с мек ефект (крем-гелове, душ-олио) ефективно отстраняват замърсяванията и допълнително овлажняват кожата.

Препоръчваме да обърнете внимание на варианти с натурални съставки и растителни екстракти в състава, които почистват в дълбочина, успокояват кожата и възстановяват хидролипидния баланс.

За по-дълбоко почистване е подходящ пилингът. В студено време си струва да се отдаде предпочитание на меки продукти с растителни масла в състава. Пилингът ще премахне мъртвите клетки, ще почисти кожата в дълбочина и ще я подготви за следващите етапи на грижа. При редовна употреба на пилинг кожата ще стане по-мека и еластична.

Вторият етап е овлажняване

Още: Тези храни ще върнат младостта на кожата ви

Дълбокото овлажняване е важен етап в грижата за кожата през студения сезон. Избирайте продукти с натурални съставки, които да овлажняват епидермиса и да не предизвикват алергична реакция.

Продуктите с хиалуронова киселина, растителни екстракти и масла ще ви помогнат да възстановите водния баланс на кожата, като елиминирате сухотата, дразненето и лющенето. Вятърът и студеният есенен въздух изсушават кожата и предизвикват раздразнения, затова тялото се нуждае от допълнителна грижа.

Третият етап е храненето

През студения сезон е важно да комбинирате предварителното овлажняване с дълбоко подхранване на кожата.

Още: Течно злато: 5 натурални масла, които възстановяват еластичността на кожата

Кремовете с богата текстура и витамини А, С и Е в състава си насищат кожата с полезни компоненти, правят я кадифена и мека. Продуктите с натурални масла неутрализират вредното въздействие на свободните радикали, предотвратяват загубата на влага и предпазват кожата от увреждане.

източник: https://theday.ru/krasota-zdorovie/beauty-gid/barkhatnyi-sezon-kak-ukhazhivat-za-kozhei-osenyu/

 

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес