Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родителите правят тези 10 грешки, а после съжаляват - Ето какво да НЕ правите

09 юни 2022, 06:45 часа

Всички родители искат децата им да имат най-добрия възможен живот. Много от тях работят, за да могат да им купят нови играчки, други са строги, защото искат децата им да бъдат дисциплинирани и ориентирани към целите, трети дават на децата си избор и ги учат да вземат решения самостоятелно. Всяко семейство има свои собствени начини на възпитание, но има едно общо, което имат всички родители: когато погледнат назад, всички искат да поправят някои от грешките, които са направили в миналото.

1. Те ​​не се радваха на общуването с детето си

Малко дете, което бързо расте от бебе до сравнително самостоятелен човек, наистина се нуждае от постоянен контакт с възрастни. Но истината е, че и родителите имат нужда от тази комуникация. Да, има по-малко свободно време и е добре, ако майката прави нещо друго, докато детето си играе игри. Но ако превърнете това в навик, в един момент може да забележите, че детето ви вече е пораснало и живее собствения си живот.

Няма начин да върнете времето, което сте загубили, затова се опитайте да бъдете не само физически близо до детето си, но и психически да сте близки с тях. Насладете се на времето, което прекарвате заедно.

2. Те не са прегръщали децата си достатъчно често

Учените са доказали значението на прегръдките за здравето (както за моралното, така и за физическото здраве). Има много очевидни предимства, но вероятно ще се съгласите, че е хубаво да прегърнете собственото си бебе. Понякога родителите не правят това по различни причини.

С времето детето ще порасне и няма да ви позволи да го прегърнете. Затова вкусете тези моменти, докато все още можете.

ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ СЪВЕТИ ТУК!

Силвия Иванова
Силвия Иванова Отговорен редактор
Новините днес