Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ремонтираха път, свързващ пряко Мадан и Баните

09 август 2023, 10:54 часа
Реклама

Приключват ремонтните дейности на отсечка, която по пряк път свързва общините Мадан и Баните, съобщи маданският кмет Фахри Молайсенов.

Обновяването на пътя ще подобри свързаността между двете общини, като това ще осигури на хората по-бърз и удобен достъп до административни и здравни услуги. Ще се скъси времето за пътуване с 15 км и ще се подобри пътната безопасност. От друга страна, чрез реализацията на проекта цялостно са ремонтирани и асфалтирани основната пътна връзка на селата Миле и Касаб, както и пътят към селата Дишлийци, Купен и Гарабина.

Молайсенов информира, че по двете трасета са извършени цялостен ремонт и рехабилитация, включваща полагане на асфалтова настилка, възстановяване на банкетите и откосите, подобряване на отводняването чрез почистване на съществуващите водостоци и отводнителни окопи, както и изграждането на нови, полагане на хоризонтална маркировка и мантинели.

"Хората от населените места вече ще могат да пътуват по-безопасно и комфортно, както до община Мадан, така и до община Баните", уверява кметът.

Още от Мадан:

Официално откриха за туристи мина "Сполука" в Мадан

Откриха нова детска площадка в Мадан

Нов общински пазар ще строят в Мадан

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес