Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Регулирайте кръвното си налягане с помощта на бъз

19 юли 2024, 14:39 часа

Целебните плодчета на бъза са изключително полезни за човешкия организъм. Богати са на антоцианови съединения, които неутрализират свободните радикали, съдържат и много пектин и целулоза. Тези качества на черните топченца спомагат за извличане на тежки метали и радиоактивни изотопи от организма.

Още: Природен лек от 40 зелени ореха: Ето как да го приготвите

Плодовете на тревистия бъз са богати на микроелементи и минерали, от които организмът се нуждае. Ценната билка е подходяща за всички възрасти и спокойно може да се прилага дори в разгара на простудно заболяване, тъй като има свойството да предизвиква изпотяване и да сваля високата температура.

Освен това е незаменим имуностимулатор, повлиява положително сърдечната дейност и спомага за понижаване на кръвното налягане.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Вътрешно:

  • От вечерта се накисва една чаена лъжичка сушени плодчета (или 15-20 зрънца) в чаша вода, а на следващата сутрин се прецежда и изпива на гладно. Ефектът е същият, ако се поглъща същото количество сушен плод сутрин на гладно, заедно с чаша вода.
  • Още: Специалисти: Това е идеалната закуска за хора с диабет

  • Накисва се 300 г сушен плод заедно с 1 кг захар в 1 л вода. След 10-14 дни сместа е готова за консумация. Пие се по една лъжица на гладно, веднъж дневно.
  • Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес