Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокълнати подаръци: 10 неща, които никога не трябва да подарявате на рожден ден

26 юни 2024, 11:11 часа

Подаръците винаги правят хората щастливи и повдигат настроението, особено когато са поднесени от любимите хора. Въпреки това има някои неща, които никога не бива да се подаряват: те могат да доведат до неприятности, проблеми и раздяла.

Огледало

Първото правило е да не купувате огледала в антикварни или винтидж магазини. Това са магически предмети със силна енергия: чрез тях предизвикват разваляне и болести, използват се като ориентир за други същества.

Второто правило - никога не се оглеждайте в счупено огледало, така можете не само да загубите красотата и младостта си, но и да си навлечете лош късмет.

Третото и основно правило е да не се дава огледало, особено на момичетата. То е лична вещ, която трябва да се купува самостоятелно. То натрупва в себе си отрицателна енергия, която можете да прехвърлите на рожденика.

5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци

Сдвоени елементи на облеклото

Смята се, че в чорапите, подарени като подарък, мъжът ще напусне семейството. Това предзнаменование може да се използва във ваша полза: посъветвайте досадната свекърва да купи на сина си чорапи, така привързаността на майката и детето ще отслабне или ще изчезне напълно (но не ви казахме).

Подареното бельо може да подтикне мъжа към изневяра, а шаловете и ръкавиците - към кавги и раздори между рожденика и дарителя. И като цяло е по-добре да не подарявате никакви неща в жълт цвят, това е цветът на раздялата.

Перли

Перлените бижута са елегантни и изискани, но не е препоръчително да подарявате този камък на жена. От древни времена той е обвит в митове и тайни. Смята се, че е сълза на морските нимфи, които са обречени на самота.

Подаряването на перли е знак за нещастие и неприятности, но можете и трябва да го купите като подарък - той ще укрепи вашата женственост и сексуалност и ще ви помогне да намерите мъжа на мечтите си.

Остри и прободни предмети

Ножове, катани, ножици, вилици, градински ножици за дача - не. Дори ако мъжът ви колекционира кинжали от времето на Османската империя. Всички тези остри предмети ще донесат кавги, недоразумения и вечни конфликти в дома ви. Според народните вярвания острието привлича нечиста сила и злият дух ще влезе в дома на рожденика като подарък.

Какви подаръци трябва и какви НЕ трябва да се подаряват през 2024 година?

Часовници

Не подарявайте часовници. Според едно от предзнаменованията те обещават раздори, след като стрелките спрат. Друго тълкуване гласи, че аксесоарът, получен като подарък, ще отнеме години от живота на човека.

Ако все пак сте ги подарили, помолете рожденика да ви плати символична сума: два или пет лева. По този начин можете да преиграете ситуацията и да си купите часовника сами.

Подаръци на религиозна тематика

Кръстове, верижки, икони - много лични предмети, хората влагат в тях определени значения и енергия. Народните поверия казват, че чрез такива вещи е най-лесният начин да се нанесе разваляне или лошо око.

Носни кърпички

Смята се, че той е атрибут на сбогуване и тъга, а подаряването му за рожден ден - на скръб и сълзи, вероятно от прякото предназначение на аксесоара. Предлагаме да не рискувате и по-добре да подарите покривка, тя е чудесен подарък, ако искате да сте желан гост в къщата.

Свещи

Ние сме за това да си вземете ароматни свещи, за да създадете усещане за домашен уют. Те са релаксиращи и ухаят вкусно, но категорично не ги подарявайте на рожденика или не ги приемайте като подарък.

Съдове за хранене

Сервизите винаги са добър и полезен подарък: едновременно красиви съдове и елемент на декорация. Основното е да няма малки начупвания и пукнатини, в противен случай може да "счупи" живота на рожденика.

Портфейл

Не съветваме да се подарява портфейл за рожден ден, особено празен. То насърчава загубите, предвещава неприятности и финансови проблеми. Сложете в него пари или монета, за да не подарявате подарък с проблеми.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес