Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природни средства за вашето здраве: Уникалните свойства на алое вера

07 август 2024, 10:33 часа

Зехтинът и алое вера са два от най-щедрите дарове на природата. Използването им в полза на организма е неограничено. И двата продукта са силно препоръчителни за хидратация и грижа за кожата.

Още: Мечтаете за сияйна кожа: Яжте повече от тези плодове

Алое Вера абсорбира много добре зехтина. Освен това, тъй като зехтинът е богат на витамини Е, А и К, той сам по себе си е богатство. Алое вера, от друга страна, е описвано от векове като „растението на вечността“ и е източник на витамини В, С, Е и бета каротин. Алое вера е много богат източник на минерали и аминокиселини.

Чрез комбиниране на зехтин с гел от алое вера можете да създадете подхранващ разтвор за кожата.

Приготвяне

За целта ви трябва голямо листо от алое и две супени лъжици зехтин. Смесете вътрешния гел на алоето със зехтин в миксер и използвайте крема всяка сутрин и вечер. Този изцяло натурален крем ще придаде на кожата блясък и еластичност. Освен това ще бъде мека като на бебе.

Други ценности на алое вера

Данните от проучвания на експерти показват, че алое вера има мощни стойности в битката срещу бактерии, вируси и мухъл. Тези свойства правят това растение полезно за прочистване на тялото от токсини и укрепване на имунната система.

Но това не са единствените ценности на растението Алое Вера. Това прекрасно растение съдържа 20 от 22 незаменими аминокиселини, от които се нуждае човешкото тяло, но също така и салицилова киселина, която се бори с възпалението и бактериите.

В допълнение към ролята на прочистване на тялото, Алое Вера се фокусира основно върху премахването на токсините от стомаха, бъбреците, далака, жлъчния мехур и черния дроб. Алое вера укрепва храносмилателната система и предлага здравословна алтернатива за облекчение на страдащите от артрит.

Още: Учени: Не диета, а тези съвети ще поддържат сърцето ви здраво и силно

Най-препоръчителният начин е да пиете сока от растението, което можете да си отгледате сами у дома. Смесете гела с любимите си плодови и зеленчукови сокове или го изпийте отделно. Не забравяйте да използвате прозрачен гел, който се извлича от вътрешността на листата на растението. Вкусът на гела може да е малко остър и горчив, но можете да го смесите с малко мед и да получите множество ползи.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес