Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природни средства: Как действа царичето при хора с анемия

21 август 2024, 18:31 часа

Чували ли сте за „мантията на Дева Мария“? Това е многогодишно растение, което принадлежи към ботаническото семейство Alchemilla.

Наименованието на това семейство идва от суеверието, че водните мехурчета, които образуват листата на Lady's Mantle, могат да превърнат неблагородните метали в злато. Алхимиците вярват, че тези мехурчета имат магически и мистериозни сили, които отвъд митовете за трансформиране на метали в злато, са приятели на човешката младост.

Още: Мощен тоник за имунната система: Черен кимион и мед

Мантията на Дева Мария се използва от Средновековието за лечение на различни заболявания, особено за заздравяване на рани. Листата на растението се използват за лечение на кървене в устата след лечение на зъби или венци, намаляване на кървенето като цяло, намаляване на болката, решаване на храносмилателни проблеми и за възстановяване на тялото след раждане.

Как се приготвя чай от мантията на Дева Мария

За приготвянето на чай са необходими 3 грама изсушени листа от растението и 2 чаши гореща вода. Оставете ги да се варят заедно 10 минути. След филтриране можете да подсладите чая с мед.

Въпреки че няма точна информация за необходимото дневно количество от този чай, се смята, че пиенето на две чаши на седмица е безопасна доза. От време на време можете да си направите почивка и да го пиете отново.

Стойности на чай от мантията на Дева Мария

След като охладите чая, можете да го използвате за компреси срещу наранявания и кожни рани. Друга алтернатива е да направите истинска паста с чай и 1 супена лъжица овесени ядки. Поставете пастата върху раната и изплакнете, след като изсъхне.

Странични ефекти

Липсата на клинични проучвания е съпроводена с недостатъчна информация за страничните ефекти на Lady's Mantle.

Още: Резене: Как да го приготвите, за да се възползвате от невероятните му ползи за здравето

  • Това растение не се препоръчва да се консумира от жени по време на бременност и кърмене.
  • Растението съдържа танин и затова не се препоръчва на хора, страдащи от недостиг на желязо. Танинът пречи на правилното усвояване на желязото от организма.
  • Хората, които използват лекарства против съсирване, не трябва да използват Lady's Mantle поради риска, който представлява за този проблем.
  • Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес