Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Практични съвети: Всяка домакиня трябва да знае тези трикове с брашно

27 септември 2024, 11:29 часа

Брашното е един от най-използваните продукти в арсенала на една домакиня. Можете да използвате брашното за приготвяне на хляб и сладкиши или за сгъстяване на различни супи и сосове.

Можете обаче да използвате брашно и извън кухнята. В тази статия ще научите за някои от интересните приложения на брашното извън кухнята.

Още: Седем начина да освободите кухненския плот от ненужните вещи

Брашно против акне

Ако лицето ви внезапно е засегнато от акне, смесете брашно с мед и го нанесете върху областта на акне. Покрийте го и оставете за една нощ. На сутринта изплакнете кожата си и акнето ще намалее благодарение на лечебния мед и разтварящото се брашно.

Брашно за полиране на стоманени съдове

Брашното придава идеален блясък. След като измиете, сложете малко брашно върху салфетка и изтъркайте съдовете си до блясък.

За почистване на мед

Смесете сол, брашно и бял оцет за почистване на медни съдове. Нанесете тази смес, оставете да изсъхне и след това изплакнете съдовете с топла вода.

За косата

Почистете кореновата зона с четка за грим. Оставете напудрената зона за 30 минути и след това почистете косата с ръце. Брашното ще абсорбира мазнината и косата ще изглежда измита и чиста.

Брашно за узряване на авокадо

Ако сте купили твърдо авокадо, но искате да го изядете на следващия ден, поставете го в хартиен плик, пълен с брашно, и го оставете за 24 часа. На следващия ден извадете авокадото и ще откриете, че е узряло и омекнало, готово за употреба.

Брашно за залепване

Комбинирайте равни количества брашно и вода, след което загрейте в тенджера на среден огън. След като сместа заври, оставете да изстине и я сложете в добре затворен буркан. Използвайте за лепене на хартия или леки счупени продукти.

Още: Лекари коментират: Хак за бързо заспиване от социалните мрежи

Брашно против мравки

Ако мравките са се настанили във вашата къща, тогава използвайте брашно. Мравките мразят миризмата на брашно и я избягват.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес