Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оризова вода: Фантастични ползи за косата и кожата

19 септември 2024, 14:23 часа

Оризът е зърнена култура, богата на калории, но и на витамини и минерали. Всички тези хранителни вещества се прехвърлят във водата, в която се вари зърното по време на готвене. Ето защо, според данните на специалисти, е препоръчително да се използва оризова вода за здравето на кожата и косата.

Още: Какво пропускаме, когато мием ръцете си: Съвети за възвръщане на младостта на кожата

Стойности на оризовата вода за здравето на косата и кожата

Ако искате да имате свежа и сияйна кожа, тогава трябва да използвате по-често оризова вода. Тя е много ефективна при премахване на мъртвите кожни клетки. Според данни на експерти тази вода помага за производството на нови клетки и подобрява външния вид на кожата.

След като измиете лицето си, можете да го намажете с оризова вода с помощта на памучен тампон. Задръжте тоника върху лицето си за няколко минути, измийте го с обикновена вода и веднага ще видите разликата.

Оризовата вода е отличен тоник за премахване на черни петна по кожата, акне и пъпки. Ако пиете оризовата вода, ефектите ще бъдат подобни.

Можете също да използвате оризовата вода като балсам за коса. Просто масажирайте скалпа си с оризовата вода и след това изплакнете косата си. Оризовата вода ще направи косата ви по-мека и ще й придаде повече блясък.

Как да си приготвим оризова вода у дома

Още: Витамин Е за премахване на белези по кожата: Действа ли наистина

Оризовата вода може да се приготви много лесно в домашни условия. Напълнете половин чаша с ориз и измийте обилно с вода. След това сложете четири чаши вода в тенджера, добавете ориза и оставете да ври 30 минути. След това извадете ориза и приберете останалата течност в хладилника.

Можете да използвате тази вода от 5 до 7 дни от момента на сваряването на ориза. През тези дни можете да прилагате редовно върху кожата и косата си, за да получите максимални ползи.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес