Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не правете това: 5 често срещани грешки при ремонт

12 юли 2024, 10:44 часа

Поемането на ролята на интериорен дизайнер без необходимия опит несъмнено е вълнуващо, но това може да доведе до грешки при ремонта, които впоследствие да ви попречат да се насладите на комфорта на дома за дълго време.

Хората са склонни да правят често срещани грешки при ремонт, които се повтарят отново и отново, може би от желание да избегнат грешки, да намалят разходите или да ускорят процеса.

Ето кои са типичните грешки, които допускаме при ремонт.

Липса на план

Една от най-честите грешки, допускани по време на ремонт, е липсата на цялостен план за проектиране. Без ясна визия и подробен план, един ремонт може бързо да се разпадне, карайки пространството да изглежда хаотично и лишено от хармония.

Свържете се с интериорен дизайнер в началото на процеса на планиране. Професионален дизайнер може да ви помогне да създадете холистичен план, който да вземе предвид удобството, функционалността и личния стил на целия ви дом.

Никога не правете това, ако правите ремонт

Липса на достатъчно контакти

Ако дори един контакт във всяка стая на вашия дом има щепсел за многократна употреба, това означава, че просто не сте помислили колко контакта ще ви трябват.

Ключът към избягването на това е внимателното планиране на всяка отделна дейност, която може да се случи във всяка стая, която ще изисква захранване, и след това да осигурите достатъчно контакти за всички тях едновременно.

Например, коридорите и стълбищните клетки почти винаги се пренебрегват по отношение на електрическите изисквания.

Твърде отворено оформление

Отвореният план спомага за създаването на социална атмосфера, чудесен е за семейни домове и осигурява добър поток от естествена светлина. Има обаче случаи, когато е неподходящо.

Например, може да имате нужда от офис. Или може да откриете, че предпочитате да готвите в кухнята сами, вместо буквално да го правите във всекидневната с всички членове на семейството и понякога гости.

6 неща, за които да помислите преди ремонт

Липса на отопляеми подове и радиатори на неподходящи места

Радиаторите често са по-малко ефективни и по-скъпи за работа от подовото отопление. Често срещано погрешно схващане е, че отопляемите подове са изключително трудни или скъпи за монтиране. Те са доста икономични в дългосрочен план и много удобни за използване. Освен това, радиаторите често се поставят на места, където не са полезни.

Като цяло изборът на отоплителна система е много важен момент при ремонта. Преди да решите коя част от пода да направите топла и къде да окачите радиатора, трябва да обсъдите идеите си с дизайнера. Това ще ви спести пари и почти гарантирано ще подобри качеството ви на живот през студения сезон.

Липса на сервизни помещения

Дори в малък апартамент понякога трябва да помислите за подреждането на мокро помещение. Място, където ще съхранявате домакински уреди, кофи и мопове, където можете да поставите пералня и сушилня, да поставите запаси от зърнени храни или консерви, зимни дрехи и детски велосипеди. Такава стая може да се използва за съхраняване на неща, които рядко използваме, и може да разтовари жилищното пространство, като скрие от нас предмети, които не могат да се нарекат интериорна декорация. 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес