Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не изхвърляйте остатъците: Необичайни начини за използване на парченцата сапун

14 февруари 2023, 12:15 часа

Обикновеният тоалетен сапун се появява все по-рядко в баните. Заменя се с течен. Но да изоставите напълно калъпа ароматен хигиенен продукти не си струва, както и да изхвърлите остатъците. Те могат да бъдат полезни в домакинството. Ето в какви ежедневни ситуации ще помогне обикновеният сапун. Може да се използва като почистващ препарат и не само.

Обикновен сапун вместо перилен препарат

Приключихте с почистването? Няма проблем. Можете да използвате сапун, защото той перфектно премахва мръсотията от различни повърхности:

● съдове;

● мебели;

● подове и плочки;

● водопроводни инсталации;

● кранове и тръби.

Обикновеният сапун идеално замества битовата химия и също толкова добре се справя с мазни и упорити петна. Достатъчно е да го разтриете с гъба. Най-трудните петна можете да опитате да изтриете с твърдата страна.

Необичайни употреби на сапуна в домакинството

Домашно пакетче

Ароматните остатъци могат да се използват за създаване на приятен аромат в гардероба с дрехи. Но цели блокове тоалетен сапун се справят отлично с тази задача. Просто го извадете от опаковката и го поставете на един от рафтовете. Приятната миризма на сапун бързо ще обгърне всички неща, а в същото време няма да бъде твърде натрапчива.

Обикновеният сапун ще предпази от скърцане на вратите

Постоянното скърцане е досадно, така че не трябва да търпите този дискомфорт. Обикновено вратите се смазват с масло, но сапунът се справя също толкова добре с тази задача.

Смажете пантите с малко парче, след като го намокрите във вода. Но бързаме да предупредим, че този метод изобщо не е панацея. Само временно ще премахне досадното скърцане, а за по-голям ефект ще трябва да използвате специализирани инструменти.

Домашен натурален сапун – премахва всякакви възпаления и инфекции

Страхотен лек за лоша миризма в обувките

Прането се счита за най-надеждната възможност да върнете свежестта на вашите маратонки, ботуши или друг тип обувки. Но ако изведнъж трябва бързо да се отървете от неприятната миризма и няма време за изсушаване, използвайте тоалетен сапун. Поставете барче вътре и оставете за една нощ. Поне няколко дни специфичната миризма няма да ви притеснява.

Сапунът ще помогне, ако ципът е заседнал

Понякога има неприятни ситуации, когато ципът започва да заяжда. И външно изглежда, че е цял. Сапунът ще помогне да разкопчаете или закопчаете „капризния“ цип. Намокрете парчето сапун и го прокарайте няколко пъти върху ципа, за предпочитане от двете страни. Тогава машинката ще се плъзне и ще можете да използвате нормално ципа.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес