Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Направи си сам комфорт: Създайте място в дома си, където да се отпуснеш и да заредиш с енергия

16 януари 2023, 11:33 часа

Всеки човек трябва да има място в дома, в което обича да бъде и в което енергията му ще се зарежда възможно най-бързо. Експертите по фън шуй разказаха как да създадете такова място.

Изберете място

Като начало трябва да изберете мястото, където ви е най-приятно да бъдете. Място за почивка е тази част от къщата, където можете и трябва да се отпуснете, абстрахирайки се от всичко излишно. Поради тази причина е по-добре да изберете спалня за това, защото там спим и просто се отпускаме, отпускаме тялото и душата си, освобождавайки се от ненужните мисли.

Фън шуй за начинаещи: Kак да превърнете дома си в място на щастие и хармония?

Как да оборудваме място за почивка според правилата на фън шуй?

Идеалното място за възстановяване на енергията трябва да е подходящо за медитация. Трябва да има възможност да се осигури приглушена светлина. Бледозеленото или синьото осветление е чудесно за релакс. Червената, жълтата, оранжевата светлина не е подходяща, както и твърде наситените киселинни нюанси.

Също така в идеалното място за почивка трябва да има легло. Най-добрата почивка винаги е свързана с удобно положение на тялото.

Избор на цветове. Изобилието от червени или черни нюанси повишава нивото на тревожност и не допринася за релаксация. Като цяло, място за почивка трябва да бъде направено в пастелни цветове. Бежов, тъмнозелен, бледо син нюанс ще бъде полезен.

Фън шуй и любовта: Как да внесете хармония и страст в живота си?

Също така е важно да изберете правилните талисмани и аксесоари. Във всяка зона за отдих е важно да има някакъв ненатрапчив източник на приятен аромат. Това могат да бъдат свещи с аромат на лавандула. Ароматът на сандалово дърво също е полезен. От талисманите, разбира се, най-добрият ще бъде ловецът на сънища.

Мебелите не трябва да имат остри ъгли. Най-добрият материал за тях е дървото, тъй като е най-спокоен. Металът или пластмасата са основните врагове на мира. Трябва да се откажете от някои аксесоари - например огледало, което образува силни енергийни вихри, които пречат на нормалния поток на енергия.

Други полезни съвети

Основното е, че зоната за отдих да не е претрупана с ненужни неща. В тази зона не трябва да има много мебели, ненужни неща. Всичко трябва да бъде по-добре скрито в шкафове и рафтове.

Стари книги, списания, вестници не трябва да се съхраняват в зоната за релакс. Тяхната енергия е много опасна и не помага да се отпуснете.

Опитайте се да изберете правилните стайни растения. Например, не трябва да избирате увивни растения и растения с бодли.

4 неща, които според Фън Шуй НЕ трябва да имате в дома си

Мястото за почивка не трябва да съдържа сейф, документи, пари или други неща, които по някакъв начин са свързани с работа и бизнес.

Когато избирате картини за такова място, дайте предпочитание на красиви пейзажи, за предпочитане с вода, гора или планина.

По-добре е да не окачвате механичен часовник на такова място. Тяхното тиктакане може да бъде досадно и като цяло часовниците имат тежка енергия.

Съвременните технологии не благоприятстват релакса, така че е по-добре да поставите компютъра или телевизора в хола, кухнята.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес