Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-силната сутрешна мотивация: Тези думи ще променят живота ви

30 юли 2024, 20:06 часа

Американският предприемач Гари Вайнерчук сподели с хората фраза, която трябва да си повтаряте всяка сутрин, за да не забравите най-важното нещо в живота. Това е най-добрата житейска мотивация от едно изречение.

Вижте още: 10 съобщения, които да изпратите на близък човек, който е в труден момент от живота си

Мисията на всеки човек е да изживее този живот според възможностите си. И повечето хора забравят едно важно нещо по пътя си на живот и тогава започва страданието. Гари Вайнерчук е предприемач, основател на VaynerMedia, инвеститор, лектор, автор и мощен мотивационен оратор, човек, който е споделил с всички какво смята за най-важно в живота и как всеки може да го постигне.

Гари вярва, че най-добрата мотивационна фраза се състои само от едно изречение: „Ти не си завинаги“ и обяснява фразата си по следния начин:

Не се опитвам да те плаша, просто говоря за целта. За да станем щастливи, имаме само един живот. Вместо да седим и да се оплакваме, че правим нещо, което не ви харесва, просто преминете от оплакване към действие."

Гари казва, че твърде много хора по света са загрижени за щастието на другите, въпреки че би било добре да се тревожат за собственото си.

Знаете ли защо обичам да правя другите хора щастливи и да ги мотивирам да успеят? Защото самият аз вече съм щастлив. Може да звучи егоистично, но първото нещо, което трябва да направите, е да направите себе си щастлив, а след това можете да се погрижите за другите Щастието на хората", казва Вайнерчук, след което се запитайте честно, прави ли ви това, което правите сега, по-успешен? Не само в работата, но и в ежедневието един щастлив човек осъзнава, че не е по-важно как много пари печели, но как ги печели

"В началото на двадесетте години прекарах много време, заобиколен от хора над 90. Без значение къде и кога ги срещнах – пътуващи или работещи във винарската индустрия – помолих ги да ми кажат за живота си с думите „Жалко...“ Някои съжалиха, че не са се постарали в един момент, други се оплакаха, че прекарват малко време с близките си – че не правят това, което правят наистина искаха, но се подчиниха на волята на родителите си. Ако съм научил нещо от прекарването на времето с тези старци, това може да се обобщи с една фраза: Няма по-добро време за действие от сега!"

Гари подчертава, че ако сте в началото на двадесетте, това е моментът. Сега е най-доброто време да положите усилия да станете по-практични, да спечелите много пари и да купите нещо, което определено ще привлече вниманието, например луксозна кола.

Вижте още: Само 2 прости думи могат да предотвратят разочарованието за всички: Нова теория зарадва 33 милиона души

Осъзнайте, че имате около пет години, за да изградите активно живота, който искате да имате. Пътувайте с приятели, открийте този свят, съберете рок група, където можете да покажете таланта си, и ако има още осем души, които живеят в апартамента ви, следващият към вас, организирайте ги в някаква общност по интереси, тъй като повечето хора на тази възраст нямат сериозни ангажименти, сега е моментът да направите живота си такъв, какъвто искате да бъде“, казва предприемачът.

Той добавя, че дори да сте над 40, над 50 или 60... все още имате достатъчно време да станете щастлив човек . Вместо да се пенсионирате, съсредоточете усилията си върху това, което наистина искате. Всяка сутрин фразата "Ти не си завинаги" трябва да те измъкне от леглото и да направиш това, което искаш. Нищо не съсипва живота на човек повече от съжалението, казва Гари.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес