Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лоша поличба: НЕ давайте назаем тези 5 неща

05 септември 2024, 16:18 часа

От векове хората са били твърдо убедени, че има вещи, които не бива да се дават назаем, за да не ги сполетят нещастия. В днешната статия ще си говорим за това кои са нещата, които не бива да заемате и каква е причината да не го правите.

Какво никога да не даваме назаем?

Сол

Още: 7 неща, които не трябва да се дават назаем дори на любими хора

Макар да изглежда нещо напълно нормално, солта е единствената подправка, която има много силна енергия. Ако се разделите с нея, без значение за какво количество става въпрос, може да привлечете болести или любовни разочарования.

Съд

Запомнете, че сервизите за хранене се зареждат с енергията на вашия дом. Ако ги дадете назаем на друг човек, това значи, че споделяте енергията си с него. Не е изключено да ви сполетят грижи, проблеми и семейни разправии.

Дрехи

Още: Защо някои неща не могат да се дават назаем дори на любими хора?

На пръв поглед изглежда съвсем безобидно, но всъщност дрехите и обувките са вещи, които не трябва да разменяме, особено, ако не сме сигурни в добрите помисли и намерения на човека отсреща. Имайте предвид, че обувките трупат много негативна енергия и дадени назаем, дори и за два часа, те могат да навредят на човека, който ги носи.

Аксесоари и бижута

Бижутата също не трябва да се разменят, тъй като те поглъщат енергията на собственика си. Ако попаднат върху тялото на друг човек, предават натрупалата се негативност върху него.

Хляб

Още: На кои зодии НИКОГА не трябва да давате пари назаем ?

Тук става въпрос за последното парче хляб, което държите в дома си. Счита се, че по този начин привличате бедността и немотията. Освен това с него предавате и семейното си благополучие.

Внимавайте много какво и на кого давате назаем. Опитайте да запомните тези 5 неща и ако някой ви ги поиска, бъдете любезни и му обяснете защо предпочитате да не се разделяте с тях.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес