Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен трик, който ще ви помогне да намалите калориите в ориза

30 май 2024, 05:55 часа
Реклама

Намаляването на калориите, както и ходенето по стълбите и спането, е само част от цялостния здравословен начин на живот. Но не може да се отрече, че намаляването на калориите може да бъде трудно за изпълнение, особено когато по-малкото калории означават по-малки порции.

Още: Зелето: 8 неочаквани начина, по които подобрява здравето ни

Ето защо храните от диетичния план Volumetric - по-нискокалорични ястия, които са също толкова засищащи, колкото и традиционните ястия - са толкова полезни. Изследователите дори са открили начин да превърнат белия ориз в храна, подходяща за целите на Volumetric диетата, само като променят начина, по който го готвят.

Вярвате или не, но всъщност ще намалите калориите на ориза наполовина, когато следвате тези инструкции за приготвяне на Volumetric. Обикновено оризът се превръща в гликоген в тялото ви, който е фантастично гориво за възстановяване на мускулите след тренировка, ако сте прекарали часове в залата. Но ако този гликоген не се оползотвори от тялото ви, той се превръща в глюкоза, която след това се складира в тялото ви като мазнини.

Изследователите са открили начин за превръщане на нишестето в ориза в устойчиво нишесте - вид, който заслужава името си, тъй като се съпротивлява на храносмилането и преминава през червата без да бъде преработено. По същество то ви зарежда с калории, които организмът ви не може да използва. По-добре е, ако замените само 5,4 % от дневния си прием на въглехидрати с източници на устойчиво нишесте, като например ориз, приготвен по този гениален метод, несварени овесени ядки и леко зелени банани. Потенциално можете да увеличите изгарянето на мазнини с 20 до 30 процента!

Ето каква е новата техника за готвене на ориз:

  • Добавете 1 ч.л. кокосово масло към вряща вода.
  • Добавете 1/2 чаша ориз.
  • Варете в продължение на 20 до 25 минути.
  • Оставете в хладилника за 12 часа.
  • Още: Експерти слагат край на дилемата: Трябва ли да се измие оризът, преди да се сготви

    Не се притеснявайте, това не означава, че трябва да ядете ориза си студен! Устойчивото нишесте, създадено при този процес на готвене, ще се запази, дори и ако затоплите ориза отново. Може да е необходимо малко допълнително планиране, за да се насладите на ориза по този начин, но според специалистите си заслужава времето за чакане за едно засищащо и вкусно ястие.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес