Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Козметик съветва как бързо да премахнете тъмните кръгове под очите

11 юни 2024, 21:11 часа

Знаем как понякога след шумно парти или изпиване на половин литър вода през нощта страдате на сутринта заради кръгове под очите. Подпухналост, нездрав цвят – ето защо се случва това.

Как да премахнете синините под очите? Този въпрос интересува почти всички жени по света. На него отговаря експерт - практикуващ дерматовенеролог, козметолог, трихолог, преподавател Людмила Егзина.

Дерматолозите смятат, че трябва да започнете да използвате овлажняващ крем за околоочния контур от 14-годишна възраст? Но експертите веднага успокояват: можете да наваксате изгубеното време.

За да разберете причините?

Постоянните следи под очите и отоците могат да са резултат от различни заболявания, така че ако този проблем ви преследва всеки ден, си струва да посетите лекар.

Механизмът на появата на синини под очите е прост: кожата около очите е 4 пъти по-тънка, отколкото по другите части на лицето. Поради това тъмната кръв, която не е обогатена с кислород, се застоява в капилярите под очите и става видима.

Причината за тъмните кръгове под очите може да бъде различна. Поради факта, че кожата под очите е тънка, кръвоносните съдове се виждат през кожата, пигментация, сърдечносъдови и бъбречни заболявания, драстична загуба на тегло, възраст и нездравословен начин на живот.

Ако имате тъмни кръгове или подпухнали очи, може да страдате от това

Също така причина за появата на тъмни кръгове може да бъде:
- хронична преумора, липса на сън, стрес;

- консумация на алкохолни напитки (те намаляват нивото на влага в тъканите);

- продължителна работа с компютър;

- неправилно хранене и заседнал начин на живот;

- недостатъчно овлажняване на зоната около очите;

- алергия към боя за мигли или козметика.

Ако тъмните синини под очите ви притесняват само след много течности, безсънна нощ, стрес и липса на сън, то ние знаем как бързо можете да се отървете от проблема.

Как ефективно да премахнете синините под очите?

Съвременната козметология се развива толкова бързо, че дори премахването на тъмните синини под очите може да се извърши само за няколко сеанса при специалист.

Най-разпространеното лечение е масажът от професионален лекар. Микротоковата терапия ще намали повишената пигментация на кожната зона, можете да се запишете и за липофилинг или мезотерапия. Специалистът ще може да ви препоръча козметичен продукт, който да ви помогне да поддържате ефекта след процедурата.

Как да премахнете тъмните кръгове под очите у дома: само ефективни методи

Как бързо  и ефективно да премахнете синините под очите?

Ако трябва спешно да се отървете от синините и отоците, имаме за вас няколко спешни козметични рецепти.

Използвайте кубчета лед, които могат да ви спасят на сутринта от тъмните кръгове и синините под очите. За замразяването вземете минерална вода и настойка от лайка, това средство ще ви помогне не само за козметични цели, но и за събуждане.

Набавете си лепенки за очи: гел или ленти от плат се поставят в зоната под очите и ще ви избавят от подпухналостта само за 10-15 минути. Процедурата може да се повтаря поне всеки ден, така че кожата да бъде наситена с влага. И две от най-популярните народни рецепти, които ще помогнат за премахване на тъмните кръгове под очите: охладена краставица, нарязана на тънки кръгчета, както и пакетчета от чай за 15 минути.

Коректорът също ще ви помогне да премахнете черните точки под очите, но не забравяйте да се консултирате с продавач в магазин за козметика, за да намерите идеалния нюанс на продукта.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес