Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Комбинацията от мед и тази билка действа безотказно при болно гърло

24 септември 2024, 14:25 часа

Салвията е едно от най-добрите ароматни растения. Салвията на латински идва от думата "salvere", което означава "спасявам".

Още: Комбинацията от този сушен плод и мляко е златна за храносмилателната система

Градински чай исторически се е използвал не само като лек срещу епидемични заболявания, но и за пресушаване на кърмата или облекчаване на кашлица. Салвията е много обичано и широко използвано ароматно растение от векове.

Произходът на това растение е Средиземноморието, но е широко разпространено в света. Салвията се смята за кралицата на всички лечебни растения.

Салвията се бори с бактерии, плесени, инфекции. Стимулира изпотяването, успокоява нервите, понижава температурата, има успокояваща и стимулираща роля. Това е интересно растение, чието влияние върху човека е многостранно. Ако искате да изпробвате действието му, вземете лист от градински чай и го сдъвчете.

Рецепта за мед с градински чай

Ако консумирате лъжица градински чай, разтворен в мед, тогава ще можете да излекувате възпалено гърло. Ако го сложите в чай, ще се потите по-лесно, високата температура ще спадне и тялото ще отделя повече секрети от устата, гърлото и белите дробове. В същото време той играе ролята на антибиотик.

Необходими съставки:

  • Прозрачен стъклен буркан
  • Достатъчно количество пресен градински чай, за да напълни половината буркан, или сух, за да напълни една четвърт от него.
  • Достатъчно мед, за да напълни останалата част от буркана.

Инструкции:

Почистете добре буркана и го изплакнете с гореща вода. Оставете да изсъхне. Накълцайте прясна или изсушена салвия и изсипете в буркана, както е описано по-горе. Напълнете останалата част от буркана с мед, като оставите празно място при капака. Затворете капака и поставете буркана на сухо, тъмно и хладно място за две до четири седмици.

Използвайте при нужда. Една супена лъжица от този мед на закуска и вечеря ще бъде достатъчна. Можете също така да комбинирате мед със салвия с други ароматни растения или подправки по горната рецепта. Например:

Джинджифилът затопля тялото, бори се с микробите, намалява болката и има добър вкус. Комбинацията от салвия и джинджифил е необичайна, но ще хареса небцето ви и е много ефектна. 5 см парче джинджифил се натрошава на паста и се добавя към горната формула.

Още: Диетолог: Това е знак №1, че ядете твърде много млечни продукти

Канелата е друга вкусна подправка, която се бори с микробите и намалява болката. Осигурява подходящ лек срещу вируси и има добър вкус. Канелата е повече от ароматна празнична подправка. Пръчка канела с размер 3-4 см се натрошава и се добавя към рецептата за мед с градински чай.

Розмаринът е чудесен и се съчетава добре със салвия, няколко стръка розмарин в посочения състав и ще направите чест на духа и тялото си.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес