Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко често трябва да се правят ремонти според учението на фън шуй?

25 юни 2024, 19:11 часа
Реклама

Фън шуй, древното китайско учение за хармонията на пространството и енергията, предлага много начини да подобрите атмосферата в дома си. Важно е да знаете колко често трябва да извършвате ремонти, за да поддържате благоприятна среда и топли отношения в семейството.

Колко често трябва да се правят ремонти, за да се запази хармонията в семейството?

Внимание към пространството

Ако оставането у дома не носи радост или причинява дискомфорт, това може да е сигнал за обновяване на интериора. Пространството, в което живеете, трябва да ви изпълва с енергия и ресурси. Не отлагайте поправката на счупени предмети. Ежедневните дребни неща като дефектни врати на шкафа или скърцащи врати могат да повлияят негативно на настроението и живота ви като цяло.

4 начина да обновите хола си, без да се налага да фалирате

Внимание към себе си

Промените в кариерата, взаимоотношенията или здравето може също да изискват обновяване на пространството. Дори една малка предекорация може да създаде нова енергия, която отговаря на настоящите ви нужди и цели. Ако сте изправени пред чести конфликти, финансови проблеми или чувствате загуба на сили, може би това е сигнал за промени в средата. Слушайте вътрешните си желания за обновяване - те могат да станат ръководство за промени. Препоръчително е да се направи глобално разместване два пъти за девет години.

Летящи звезди

В китайската философия съществува понятието "летящи звезди" - девет енергии, които променят позициите си всяка година. Всяка звезда влияе върху различни аспекти от живота, както положително, така и отрицателно. За да активирате енергията им, е достатъчно да спите или да работите в съответния сектор на къщата. Особено важно е да наблюдавате Звездата на болестта 2 и Звездата на проблема 5. През тези години се препоръчва да преместите леглото и бюрото в по-благоприятни сектори. Избягвайте да активирате звезда 7 по време на периоди на конфликт и звезда 3 по време на съдебни процедури.

Правилата за подредба на банята според Фън Шуй

Редовно обновяване

Дори при липса на очевидни проблеми, редовното актуализиране на интериора помага да се поддържа хармонията и вдъхновението в дома. Помислете за въздействието на страдания като Tai Sui върху планираните ремонти.

Тай Суй

Тай суй е енергия, която променя посоката си всяка година. През 2024 г. Тай Суй е на югоизток. Ако фасадата на къщата ви е ориентирана към Тай Суй, препоръчително е да се въздържате от ремонт тази година. Избягвайте да пробивате стени, ако надморската височина на къщата е между 112,5 и 135 градуса.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес