Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко често да ходим на солариум?

29 март 2022, 10:10 часа

Красивата загоряла кожа привлича вниманието. Собственикът на такава излъчва здраве, енергия и увереност. Но за няколко седмици ваканция е невъзможно да получите златист тен, който да издържи цяла година. За да поддържате равномерен, красив, загорял цвят на кожата, можете да посетите солариум. Трябва предварително да се има предвид, че посещението му в някои случаи е опасно. Тази статия предоставя интересна информация за това как правилно и колко често да посещавате солариума.

Видове солариуми

Солариумите се делят на вертикални, хоризонтални, турбо солариуми. Смята се, че най-често срещаният хоризонтален изглед, при който лампите осигуряват равномерно разпределение на лъчите. Лежането по време на процедурата ви позволява да се отпуснете. Но ще получите желания резултат по-късно, отколкото ако сте се слънчеви бани във вертикално положение. Вертикалният солариум има по-мощни лампи поради факта, че няма директен контакт с кожата. Той е популярен сред активните посетители, които не могат да седят неподвижно.

Колко минути можете да стоите в солариума?

В зависимост от вида на кожата и състоянието на лампите, първото посещение трябва да бъде не повече от 5 минути. Обърнете внимание на съветите на персонала на студиото. Не превишавайте препоръчителния брой минути за първото посещение. В бъдеще времето, прекарано в солариума, може да се увеличи, но не трябва да надвишава 10 минути във вертикален солариум и 15 минути в хоризонтален.

Оптимална честота на сесиите в солариума

Дори ако наистина искате да получите бърз тен, не трябва да ходите на солариум всеки ден - този подход може да доведе до тъжни последици. Първо, в ултравиолетова кабина можете да се изгорите по същия начин, както на плажа, и второ, малко вероятно е пресушената, отпусната кожа, която не е имала време да се възстанови, да изглежда привлекателна дори с най-красивия шоколадов нюанс.

Колко често можете да правите слънчеви бани в солариум, за да постигнете бързо забележим златисто-бронзов тон и в същото време да не навредите на здравето на кожата? Дерматолозите казват, че за пълно възстановяване след ултравиолетова изолация трябва да минат поне 48 часа, тоест сеансите могат да се насрочват с честота 1 път на 2-3 дни. Все още няма да работи за ускоряване на естествения процес на синтез на пигмент с по-чести сесии, но е напълно възможно да изсушите кожата.

В желанието за постигане на разкошен златисто-бронзов тен, понякога искате да забравите за правилата за безопасност и да увеличите честотата на сесиите в солариума. Не си струва да поемате такива рискове - тази невнимание може да доведе до пагубен резултат. След първата сесия трябва да направите почивка, равна на два дни. Впоследствие можете да посещавате солариума през ден.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес