Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои вещи правят дома разхвърлян и как да ги съхраняваме правилно

22 ноември 2021, 09:40 часа

Понякога, въпреки всички усилия да поддържате реда в къщата се проваляте напълно. Заради големия брой предмети жилището изглежда небрежно и разхвърляно, особено когато жилищната площ е прекалено малка.

Има редица неща, които е важно да съхранявате правилно. Ако направите това, интериорът веднага ще се промени и ще придобие уютен и спретнат вид.

1. Обувки и дрехи в коридора

Необходими са затворени системи за съхранение. За малък апартамент добър вариант е висок гардероб от тавана до пода с огледални фасади. Обувки и дрехи, поставени в него, визуално ще разтоварят пространството. На отворената закачалка, ако все още имате такава, е по-добре да държите само основни неща. И поставете плетена кошница или голяма красива кутия на рафта за шапки - входната зона веднага ще стане по-подредена.

2. Буркани и тръби в банята

По-добре е да държите хигиенните продукти в затворени шкафове.

Добро решение за малка баня е мивка с шкаф за съхранение на аксесоари за баня. Над него можете да окачите шкаф с огледална врата.

3. Почистващи препарати

Ако няма килер, по-добре е да ги държите в специален шкаф. Или ги затворете с ролетни щори или завеси.

4. Кухненски прибори

В малка кухня изобилието от неща създава впечатление за хаос. Ако правилно организирате системите за съхранение, стаята веднага ще се превърне в удобно пространство. Най-добрият вариант са затворени шкафове с непрозрачни врати.

5. Хартии, списания, дрънкулки

Огромните шкафове и отворените рафтове по стените могат да бъдат удобни. Също така е важно от време на време да подреждате нещата по рафтовете им и да се отървете от ненужните вещи. За малък апартамент са подходящи стенни шкафове с гладки фасади или вградени гардероби, които да съответстват на цвета на стената.

6. Дрехи в спалнята

Дрехите, разпръснати по столовете, и козметиката върху скрина правят стаята бунище. Ситуацията ще бъде спасена от затворен гардероб с добре обмислена система за съхранение на дрехи. За да поддържате тоалетката си чиста, най-добре е да сложите грима си в красива кутия.

7. Играчки

Когато не се използват, те трябва да бъдат прибрани. Чанти, кутии и джобове могат да бъдат подредени компактно дори в малък апартамент.

Не всички домакини успяват да поддържат ред в къщата всеки ден. От време на време в апартамента се натрупват ненужни боклуци, което създава усещане за хаос. Най-добрият изход е да сведете до минимум количеството ненужни вещи.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес