Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-милите думи, които иска да чуе всяка майка?

28 май 2024, 07:45 часа
Реклама

Чудили ли сте се някога колко важни са думите, които казват децата ни? Едно дете може да каже хиляда думи в минута, но в суматохата на ежедневието, уморени и раздразнени, може да не чуем най-важното.

Мамо, искам още!

Добрият апетит е не само знак за отлично здраве, но и признание за кулинарен талант от най-претенциозния критик. Трудно е да чуеш такива думи, особено от малък!

Благодаря ти, мамо!

Разбира се, майките работят като майки нито за заплата, нито за кариера и стабилност, а точно обратното, но колко важно е понякога да чуеш няколко думи на благодарност от детето си. И веднага тъмните кръгове под очите от безсънните нощи се изглаждат, нервните клетки се стабилизират за известно време и на душата ви става малко по-топло.

Красиви думи, каращи всяка жена да се чувства уникална

Благодарим ти, че направи детството ни щастливо. Благодаря ти за приспивните песни, които винаги отекват топло в сърцето ми. Благодарим ти за търпението и загрижеността. Благодаря ти, че имаш такава безгранична любов в сърцето си. Благодарим ти, че ни възпита като достойни хора, личности, които знаят какво искат от живота и не се страхуват да вървят по своя път. Благодарим ти, че уважаваш нашите интереси и винаги даваш мъдри съвети. Благодаря ти, че ни прощаваш грешките. Благодаря ти, мамо, че си там не само когато имаш нужда от помощ, но винаги, като цяло. Винаги си там. Благодаря ти за живота и за това, че такава прекрасна, мила, красива, мъдра, искрена майка като теб ни го даде.

Прости ми, мамо!

За възрастните е трудно да признаят, че грешим, но най-често разбираме къде сме сбъркали и разбираме отговорността си. За децата е много по-трудно да осъзнаят грешките си, което прави признанието им много по-ценно и трогателно.

Простете ни за това, че понякога не се замисляме, че можем да те обидим с грубите си думи и действия. Прости ни, че сме нахални, че те огорчаваме, че понякога те караме да се притесняваш и тревожиш заради нас. Трябва да мислим повече за това да не нараним сърцето ти.

Обичам те, мамо!

Всички искаме да бъдем обичани, но само децата умеят да обичат точно така, безкрайно силно и искрено. Първоначално детето говори за любов, като повтаря познати думи след родителите си, но определено ще усетите разликата, когато бебето ви каже „обичам те“ съзнателно, усещайки точно какво има предвид.

Мамо, за нас ти си приятел, ментор, защитник, учител, пример и невероятно близък човек, който винаги ще подкрепя, съветва, разбира и прости. Ти си прекрасен човек. Ние те обичаме и ценим безкрайно много. И знаете ли, не се притеснявайте, всичко ще се получи, всичко ще бъде наред и ние ще се справим с всички трудности. Все пак вие сте до нас, а ние сме до вас. Винаги!

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес