Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да разберем, че загубата на енергия е симптом на заболяване?

13 юни 2024, 10:22 часа
Реклама

С оплакването „Нямам сили“ хората често се обръщат към терапевт или ендокринолог. Но как да разберете дали наистина така се проявява някаква болест или сте напълно здрави?

Всеки човек от време на време изпитва срив. Но някои смятат, че това е ненормално и започват да търсят причината – дали не е заболяване, което дава такива симптоми.

Това само води до създаване на допълнителен източник на напрежение в главата и черна дупка в портфейла. Той обясни как да разберем, че загубата на сила наистина се е случила заради заболяване в тялото.

Как да преодолеете натрупаната умора?

Всичко останало е липса на мотивация

Патологична загуба на сила е, когато човек не може да стане от леглото, а всичко останало е липса на мотивация. Намаляването на мотивацията е нормална част от израстването. С натрупването на опит интересът към всичко намалява. Но споменът за това как беше преди 5-10 години (всичко е интересно, ново, лесно достъпно) е все още пресен, така че изглежда нещо се е счупило.

Невъзможно е да е както преди и това трябва да се приеме. Това е израстване.

Живей и работи не защото всичко ти е интересно, забавно е през цялото време, а защото трябва. Защото алтернативата е още по-лоша: депресия и хипохондрия.

Човекът не е робот

Как да възприемаме периодичното „пропадане на настройките“ и произтичащата от това загуба на сила?

Решението е много просто: трябва да го приемете спокойно. Човек не е робот, той може да се чувства изтощен от време на време. Ако си позволите да бъдете летаргични и уморени, можете да избегнете както ненужни разходи, понякога много големи, така и допълнителни притеснения за това.

Според лекаря загубата на сила може лесно да се лекува. Няма защо да се оплаквате от съдбата, трябва да работите с резерва от сила, който имате.

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

Манипулаторска фраза

Фразата „Много съм уморена“ може да бъде само начин на манипулация. Когато човек постоянно се оплаква от собствената си умора, но не прави нищо, за да си почине, не делегира някои от отговорностите, не вземете почивен ден или ваканция.

Ако някой ваш познат постоянно се оплаква от загуба на сила, може би говорим за енергиен вампиризъм – когато се сблъскате с човек, който трябва да се храни с емоциите на други хора и за предпочитане силни.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес