Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да поддържаме сияйна кожа след 45+?

26 октомври 2024, 11:00 часа

С напредване на възрастта кожата ни, както и ние, изисква специално внимание и грижа. След 40 години метаболитните процеси в тялото се забавят и запасите от колаген започват да се изчерпват, което, уви, води до появата на първите бръчки и загуба на еластичност. Ето пет златни правила за вас, които ще ви помогнат да запазите кожата си млада и свежа.

 

Хидратацията е ключът към успеха

Още: Как да постигнете перфектна кожа без помощта на козметик?

С напредване на възрастта кожата ни става по-суха и по-малко способна да задържа влага. Това може да доведе до неприятно усещане за стягане. За да избегнете това, изберете овлажнители с обгръщащи текстури, които осигуряват незабавно усещане за комфорт.

Но не забравяйте за вътрешната хидратация! Пийте поне 1,5 литра вода на ден и добавете към диетата си храни, богати на омега-3 - мазна риба, ядки и зехтин. Те не само насищат клетките, но и се борят с възпалението, предотвратявайки появата на бръчки.

 

Сладки сънища за красота

Още: Най-добрата храна, която съдейства за производството на колаген

Сънят не е просто почивка, той е време, когато кожата ви активно се регенерира. Липсата на сън незабавно се отразява на външния вид. Козметиците твърдят, че периодът от 23:00 до 02:00 часа е "златният час" за регенерация.

Затова се опитайте да си легнете не по-късно от 23 часа. На сутринта лицето ви ще изглежда свежо и отпочинало, сякаш току-що сте се завърнали от тропически курорт.

 

Подпомага колагена и еластина

Още: От климатик до парно: Как кожата на лицето „крещи“ за проблеми през есента

Стегнатата кожа е ключът към младостта. Въпреки това, след 40 години, синтезът на колаген и еластин значително намалява. За да активирате този процес, включете в грижата си продукти с ретинол и пептиди. Тези съставки не само стимулират производството на колаген, но и подобряват текстурата на кожата, правейки я по-гладка и сияйна.

 

Фитнес за лице: тайните на младостта за 5 минути на ден

Фитнесът за лице се превърна в огромен хит в света на красотата през последните години и има защо! В крайна сметка, само 5 минути на ден, посветени на упражнения за лице, могат да направят истински чудеса. Забравете за сложните и досадни процедури - само няколко лесни движения са достатъчни, за да възвърнете еластичността и блясъка на кожата си.

Редовните упражнения ще дадат резултат в рамките на 3-4 седмици. Вашите приятели и семейство ще започнат да забелязват как кожата ви става по-стегната и свежа, а формата на лицето ви става по-свежа и хармонична. Освен това, упражненията за лице са чудесен начин да се отпуснете и да облекчите стреса след дълъг работен ден.

Следвайки тези прости, но ефективни правила, можете да запазите младостта и красотата на кожата си за дълго време. Не забравяйте, че грижата за себе си е не само ангажимент, но и приятен ритуал, който носи радост и самочувствие.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес