Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да отслабнете, като ядете кефир всеки ден

12 септември 2024, 15:14 часа

Кефирът е здравословен млечен продукт, богат на много необходими пробиотици, както и на калций. Следователно това е идеалният продукт, който да добавите към диетата си, ако искате да свалите няколко килограма.

Още: Правилната комбинация от плодове, която действа срещу високо кръвно налягане

Протеини

Ако увеличите нивата на консумация на млечни продукти, като кефир, вие позволявате на тялото си да отслабне значително около талията. Една от основните причини е високият процент протеин в кефира.

Протеинът ви помага да се чувствате сити за по-дълго време, както и повишава енергийните нива на тялото ви. Една чаша кефир съдържа около 11 грама протеин.

Калории

Ако включите кефир в ежедневното си меню, като го придружите с намаляване на приеманите калории, наистина ще видите резултати. Но ако го използвате в грешни дози, вместо да отслабнете, можете да има обратен ефект.

Повечето жени, които консумират 1200 калории, и мъжете, които консумират 1500 калории на ден, успяват да отслабнат.

Как да изберете най-добрия кефир

Много е просто; пригответе го сами у дома. Така ще сте сигурни, че няма добавено вещество, което да повлияе негативно на организма ви. Една от най-големите опасности на кефира с различни вкусове или соковете от кефир е добавената захар в тези продукти.

Още: 5 причини, поради които трябва да ядете повече черно грозде

Препоръчителни дози

По данни на специалисти се препоръчва да се консумират около 2 чаши и половина кефир за хора, които трябва да приемат 1200-1400 калории на ден. 3 чаши на ден, когато консумирате 1600-1800 калории на ден. Една чаша кефир е еквивалентна по стойност на чаша всеки млечен продукт, който можете да консумирате, но без излишните калории.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес