Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да определите идеалната доза пчелно млечице и защо това е важно

20 август 2024, 18:13 часа

Пчелното млечице е естествен продукт, който има чудесни способности за понижаване на кръвното налягане, холестерола и здравето на черния дроб. То се използва ефективно за лечение на храносмилателната система, против стареене и за подобряване на кръвообращението.
Още: Резене: Как да го приготвите, за да се възползвате от невероятните му ползи за здравето

Това млечице е известно още като „Кралско желе“ и е сред най-търсените в света.

Пчелното млечице, произвеждано от жлезите на пчелите-работнички, служи за храна на ларвите през първите три дни, както и на майката. Тази храна поддържа живота на майката в продължение на 8 години. Това е интересен факт, като се знае, че обикновената пчела, родена от същото яйце, живее само 21 дни.

Пчелното млечице е бяло до жълто на цвят, прилича на сметана, има наситено съдържание, кисел вкус и лек аромат.

Правилната доза пчелно млечице

Ако изберете свежо, а не прахообразно или на таблетки, се препоръчва да консумирате по половин чаена лъжичка на ден. Можете да го приемате сутрин на гладно и да го оставите да се разтопи под езика ви.

Консумацията на пчелно млечице от деца обикновено се счита за безопасна, стига да се приема през устата.

Бъдете внимателни, пчелното млечице не се препоръчва да се консумира както от възрастни, така и от деца за повече от 30 дни подред.

Странични ефекти и предпазни мерки, които трябва да се спазват при употребата на пчелно млечице

Пчелното млечице се счита за безопасно, стига да се приема внимателно и в определени дози.

  • То може да предизвика сериозни алергични реакции, включително астма, оток на гърлото и дори преждевременна смърт.
  • В някои случаи консумацията на пчелно млечице може да причини кървене от дебелото черво, болки в корема и диария.
  • Експертите твърдят, че този продукт влияе на женските хормони. Следователно бременните и кърмещите жени трябва да избягват употребата на пчелно млечице.
  • Хората, които са алергични към пчелен прашец или странични продукти, както и тези, които страдат от астма, не трябва да консумират пчелно млечице.
  • Хората, които имат проблеми с кожни възпаления, трябва да избягват пчелното млечице. Последното може да влоши възпалението.
  • Хората, страдащи от ниско кръвно налягане, не трябва да консумират пчелно млечице. То може да понижи кръвното налягане до опасни нива.
  • Още: Изненадващите ползи от мощната комбинация на магданоз, лимон и мед

    Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите на Вашия лекар и няма за цел да обхване всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Възможно е тази информация да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес