Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Идеите НАИСТИНА идват под душа, вижте защо

01 февруари 2022, 14:30 часа

Ако чувствате, че под душа е мястото на разгорещени вътрешни размисли, спорове, дискусии и креативни концепции, а времето минава бързо и неусетно, то това не е лъжа. При направено проучване е било установено, че при 72% от хората са били генерирани нови креативни идеи по време на душ.

Кога е най-добре да се къпем – сутрин или вечер?

Проучването "подчертава важността на релаксацията за творческото мислене", каза Кауфман на Фридман. „Релаксиращата, отпусната душа без външно влияние може да си позволи творческо мислене, като позволява на ума да се скита свободно и кара хората да бъдат по-отворени към вътрешния си поток от съзнание и мечти“, казва той.

Осигурявайте си ежедневно време насаме. Това може да приеме много форми, като ежедневна разходка (не е задължително да бъде само под душа), за да преконфигурирате мозъка си и да излезете от пътя, по който сте работили през последния час-два. Много важно да се изолирате колкото е възможно повече от външни разсейващи фактори. Хората могат да бъдат наистина разсейващи, особено за интровертите, които имат много специфичен стил на работа. Независимо от това, общото разположение както на екстровертите, така и на интровертите е да измислят начини да отстраняват сензорната стимулация от външния свят, да визуализират и правят съзнателни практики, които им позволяват да влязат в контакт със себе си и да разберат тялото си, чувствата и мислите си. Това помага за свързването отново с истинската същност и детето във вас самия.

Грешки, които допускаме, при вземането на душ

Психолозите описват това като „когнитивен излишък“. Трябва да създадете това пространство в живота си. Това често се случва, когато сте под душа. Това е един от малкото моменти, когато не сте обвързани с устройства, така че имате това допълнително пространство, за да намерите връзки между идеите. Ако не позволите това да се случва в живота ви, просто никога няма да разберете как работи.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес