Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Естествени средства за справяне с есенното главоболие

12 септември 2024, 16:01 часа

Идва момент, в който се чувствате сякаш целият свят се е обърнал срещу вас и стресът кулминира в нетърпимо главоболие. Какво е решението за дните, които започват и завършват със силно главоболие?

Още: Това е най-сериозният признак за дефицит на витамин D

Прекият път е да вземете хапче от аптеката с надеждата, че ще спре болката на мига. Има хора, които предпочитат чай от лайка, а други предпочитат да го изтърпят мълчаливо. Истината е, че когато става въпрос за главоболие и други такива, сме готови на всичко, само и само да не страдаме.

Главоболието се характеризира с ударен натиск върху врата, раменете, горната част на главата. Но има и по-сериозни състояния. Мигрената от друга страна е пулсиращо усещане от двете или от едната страна на главата. Симптомите обаче варират при различните хора и от силата на болката.

Джинджифил

Джинджифилът е известен като чудо против главоболие и за щастие можем да го намерим у дома без проблем.

Как можете да използвате джинджифил срещу главоболие?

  • Можете да го използвате като чай, като смесите равни количества джинджифил и лимонов сок. Можете да пиете това два пъти на ден.
  • Можете да направите паста с джинджифил, като смесите джинджифил на прах и две супени лъжици вода. Нанесете джинджифиловата паста върху челото си и изчакайте няколко минути, докато болката отшуми.
  • Масло от лавандула

    Лавандулата има фантастичен аромат и се смята за идеален лек за главоболие. Само като помиришете успокояващия аромат на етерично масло от лавандула, можете да си спестите много болка.

    Капнете няколко капки масло върху носна кърпичка и подушете приятния аромат. Можете да капнете две капки масло в две чаши вода и да помиришете образувалата се пара.

    Канела

    Канелата е чудодейната подправка и действа срещу главоболие. Смелете фино пръчиците канела и комбинирайте праха с вода, за да образувате канелена паста. Нанесете върху челото и страните на главата и легнете за 30 минути. След това изплакнете с хладка вода.

    Основни физически движения

    Няколко физически упражнения и елементарни движения на главата и шията са достатъчни, за да се намали интензивността на главоболието. Повдигнете и спуснете главата си, движете се наляво и надясно по посока на всяко рамо. Опитайте се да завъртите бавно врата си по посока на часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка, за да отпуснете мускулите на раменете и врата.

    Босилек

    Сварете три или четири листа пресен босилек в гореща вода (1 чаша). Добавете мед и изпийте чая бавно. Можете също да сдъвчете част от листата или да помиришете парата, която се отделя от сварения босилек.

    Ябълки

    Ако се събудите с главоболие, веднага изяжте парче ябълка със сол и след това изпийте хладка вода. Можете също така да добавите две супени лъжици ябълков оцет към водата. Добавете мед и лимонов сок и пийте два или три пъти на ден.

    Още: Правилната комбинация от плодове, която действа срещу високо кръвно налягане

    Информацията с тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес