Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ефективни естествени средства при диария

07 август 2024, 14:00 часа

Диарията е един от предупредителните сигнали на организма, който показва, че последният се опитва да елиминира токсините. Диарията е проблем, причинен от вирус, на който човек е постоянно изложен. Този проблем не се решава непременно с лекарства. В много случаи диарията може да бъде пресечена благодарение на природните средства.

Още: Високо кръвно налягане: Ето как влияят доматите

Кога трябва да отидете на лекар

Хората, изправени пред диария, трябва първо да възстановят загубените течности. Трябва да отидат на лекар, когато освен диария имат и температура, болки в корема и кървене.

Как да се лекува диария у дома

Един от най-важните съвети на лекарите е хората, страдащи от диария, да се хидратират колкото е възможно повече. Това става като смесите 6 лъжици захар и половин лъжица сол в един литър вода.

Друг лек за диария включва консумацията на плодови сокове. Един от най-добрите плодови сокове против диария е ябълковият сок.

Що се отнася до храната, експертите препоръчват ястие с пилаф, което не само се смила добре, но е и нежно за стомаха и червата. Малкото количество фибри в белия ориз ще забави диарията и ще успокои стомаха.

Друга добра храна е бананът, който е много богат на калий, важен минерал за тялото. Хората, страдащи от диария, трябва да приемат повече цинк. Този минерал предотвратява остра диария, особено при деца.

Избягвайте млечни продукти и цитрусови плодове

Още: Билки и добавки в борбата с високо кръвно налягане

Млечните продукти и цитрусовите плодове трябва да се избягват, ако страдате от диария, тъй като стомашните ензими, които ги смилат, изчезват заедно с диарията. Това означава, че тези продукти ще насърчат по-нататъшна диария. Освен това, ако искате да се възстановите възможно най-скоро, вземете пробиотици. Те ще ви помогнат да се излекувате по-бързо.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес