Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да си направим истински крем за лице вкъщи

10 май 2022, 14:55 часа

Грижата за кожата на лицето е приоритет за всяка жена, като тя използва различни методи и продукти за това.  На пазара се предлагат  много и различни козметични продукти, които са предназначени за жените от всяка възраст, за различните типове кожа и за различните проблеми и несъвършенства, които можем да имаме с нея. В последно време обаче, все повече жени предпочитат и използват натурална козметика, приготвена от естествени, природни продукти. Предимствата при нея е, че тя енаправена от натурални и чисти продукти, не съдържа вредни вещества, а пък и така знаем какво точно нанасяме ежедневно върху кожата на лицето си. Още едно предимство на тези натурални кремове е, че можем много лесно да си ги приготвяме и у дома. Как ли? Иманно за това ще ви разкажем днес. Ще ви кажем какви основни съставки ви трябват и ще ви дадем и примерна рецепта, по която с тях да се опитате да си направите сами крем за лице.

Как кокосовото масло може да бъде полезно за лицето?

Основното за направата на домашен крем несъмнено са съставките и технологията на приготвяне му.

За целта са ви необходими:

1.Етерично масло, според вашите предпочитания

2.Базово растително масло, например бадемово, кокосово или какаово

3.Пчелен восък

4.Витамини А, Е и С

5. Течност, била тя розова вода, дестилирана вода или лавандулова вода.

И така, каква е основната технология и как можете да си направите домашен крем от тези продукти?

Погледнете лицето си и ще разберете много за вашето здраве

Пчелния восък се поставя в неметален съд и се разтопява на водна баня. След това към него се прибавя избраното от вас базово масло в съотношение 2:8( 2 части восък : 8 части базово масло). Сместа се разбърква добре, като ако искате да промените консистенцията й, можете да добавите малко от топлата вода от разтапянето на пчелния восък. Накрая, към сместа се прибавят няколко капки от избраното от вас етерично масло до получаването на матова смес. Готовият крем се слага в чисто бурканче и може да се съхранява до половин година на хладно място, най-добре в хладилника. Готовият крем можете да съхраните и за по-дълго време, ако го консервирате с помощта на витамините. В този случай няма да е необходимо да го държите на хладно.

Чудото, което се случва с лицето ви, ако пиете вода на гладно

И на края ви предлагаме една примерна рецепта за домашен крем за лице, предназначен за нормална кожа. За него са ви необходими:

15г какаово масло

50мл масло от жожоба

10г плечен восък

5 капки портокалово масло

50мл масло от гроздови семки

40мл розова вода

Технологията за приготвянето му е същата, като тази описана по-горе.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес