Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако сме в Барселона - ето какво е най-добре да ядем

11 юни 2024, 18:25 часа

Пригответе се за кулинарно пътешествие! Барселона е град, изпълнен с уникални вкусове и кулинарни традиции, които непременно трябва да опитате при следващото си посещение. Ето някои от тях.

Реклама

Какво да похапнем за брънч?

Греховно вкусната комбинация между късна закуска и ранен обяд вече набира популярност и у нас, но Барселона остава истински майстор в приготвянето на брънч. Може да опитате някои от фаворитите на туристите като бъркани яйца върху бейгъл, пухкави гофрети със сос от скариди и палачинки с домашна нутела, поднесени невероятно красиво в чиния. Не забравяйте да опитате от прясно изцедените им сокове, които са перфектното допълнение към тоста с авокадо!

5 грешки, които ще провалят почивката ви в Барселона

Тапас

Може би най-силната асоциация, която правим с барселонската кулинарна сцена, е именно тапасът! Малките чинийки с най-различни вкусотии са религия в цяла Испания и Барселона не прави изключение. Тапасите представляват закуска или предястие, но могат да бъдат комбинирани, за да се получи цяло основно хранене. Пробвайте студени като маслини, сирене и хамон или топли като пататас бравас, чушки падрон, пържени бейби калмари и прочутия изпечен хляб с чесън и домати!

Бонус предложение: Различни тапаси можете да опитате и в небезизвестния пазар La Boqueria. Заслужава си да го посетите особено, ако сте фенове на сушените месца.

Барселона

Паеля

Още едно традиционно ястие, което да опитате при следващата си обиколка на Барселона, е паелята. Тя представлява ориз, най-често гарниран с морски дарове и зеленчуци. Често ястието има специфичен жълт цвят заради шафрана, който се добавя към ориза. 

*Не забравяйте да си направите резервация, ако ще вечеряте в ресторант, защото местата свършват бързо!

Крем Каталана и чуро

Време е да обърнем внимание и на десертите! Барселона е дом на крем Каталана - испанската версия на крем брюле. Богата кремообразна текстура с аромат на ванилия и хрупкава захарна коричка. Можете да го пробвате във всеки един традиционен ресторант в по-старата част на града.

Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа

Чуросите също не са за изпускане! Насладете им се с чаша горещ гъст шоколад, в който да ги топите, в някое от кафенетата до Саграда Фамилия. Изпълнени с шоколад или ванилов крем, те са перфектния избор, ако сте на крак и бързате към следващата забележителност.

При всяко едно пътуване е добра идея да проучите местата за хапване и пийване, които посещават местните хора. Не се ограничавайте до туристическите капани с високи цени, а се насладете на автентичните вкусове и културни изживявания, които този красив град предлага.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес