Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 стъпки за правилно подреждане на мебелите в хола

26 април 2023, 20:29 часа

Всекидневната е основно помещение в един дом, където семейството прекарва голяма част от времето си. Как да подредите мебелите в хола, за да създадете удобна, функционална и приятна среда?

Можете да се съобразите с 8 стъпки, с които ще успеете да постигнете целта си. Експерти в областта на дизайна и интериора, споделиха своите препоръки.

Определете функционалните области

Първата стъпка е да се определят функционалните зони в хола. Необходимо е да се разпределят зони за отдих, комуникация, работа и др.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

Изберете централна точка

Централната точка в стаята може да стане камината, голям прозорец или телевизор. Изберете централна точка и поставете мебели около нея.

Поставете диван или фотьойли

Поставете дивана или столовете в зоната за сядане, така че да са насочени към централната точка. Ако холът се ползва за комуникация, тогава е по-добре да изберете няколко стола и да ги подредите така, че да са насочени един към друг.

Поставете масичка за кафе

Холната маса е неразделна част от зоната за отдих. Разположете я така, че да е в обсега на всички седалки на дивана или фотьойлите.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Добавете библиотека

Етажерка за книги могат да бъдат страхотно допълнение към вашия хол, особено ако обичате да четете. Поставете я близо до зоната за сядане.

Осветление

Създаването на осветлението е отговорна работа, защото комфортът и удобството зависят от това.. Изберете различни източници на осветление като полилеи, подови лампи и настолни лампи.

Добавете допълнителни елементи към декора

Наличието на декоративни елементи от сорта на килими, възглавници, живи растения и картини ще създадат уютна атмосфера в хола.

Спазвайте ред

Важно е да поддържате хола в ред, така че винаги да изглежда спретнат и подходящ за гости. Като цяло разположението на мебелите в хола е личен избор, който зависи от вашите нужди и предпочитания.

Въпреки това, следвайки горните 8 стъпки, ще можете да създадете удобна и функционална всекидневна, която ще бъде подходяща за различни събития и събирания с приятели и семейство.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес