Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 есенни дрехи, които безнадеждно съсипват фигурата ви

25 септември 2024, 11:30 часа

С настъпването на студеното време всички се стремим към топли и уютни тоалети, но някои от тях могат значително да влошат външния ни вид. Нека да разберем какви неща трябва да бъдат изключени от вашия есенно-зимен гардероб, за да изглеждате по-слаби и по-стилни. Ето 6 есенни дрехи, които безнадеждно развалят фигурата ви.

1. Рокля от масивен плетен пуловер с висока яка

Пуловерът-рокля, особено обемния, може да създаде нежелана маса, дори ако сте слаби. Масивните ръкави и високата яка добавят допълнителни сантиметри.

Още: 5 неща, които да изключите от гардероба си, щом навършите 50 години

С какво да замените: минималистична плетена рокля с дълги ръкави. Моделите с дължина midi и maxi, изработени от меко трико, са идеални за създаване на елегантен външен вид.

 

2. Пуловер с отворени рамене

Тези пуловери се завръщат, но могат да добавят ненужен обем. Отворените рамене визуално увеличават обема на горната част на тялото.

Още: Sofia Fashion Week AW 2024/2025 с грандиозен финал

С какво да замените: свободен пуловер от плътен материал. Едноцветните модели или пастелните нюанси ще ви помогнат да създадете стилен и модерен външен вид.

 

3. Дънки и панталони “банани” и “бричове”

Такива модели фокусират вниманието върху бедрата и отдавна са излезли от мода. Те не само изглеждат старомодни, но и могат да нарушат общата пропорция.

Още: Впечатляващо модно шоу откри Sofia Fashion Week 2024

С какво да замените: панталони и дънки с прави крачоли. Те винаги изглеждат елегантни и се съчетават добре с различни обувки.

 

4. Дебел джъмпер или рокля с хоризонтални райета

Хоризонталното райе, особено от по-плътен материал, прави човек да изглежда по-дебел. Важно е да бъдете внимателни при избора на тези елементи.

С какво да замените: жилетка или лек джъмпер с тънки ивици. Това ще добави текстура и интерес към външния вид, като същевременно ще бъде стилно.

 

5. Сако с джобове

Джобовете тип кръпка добавят допълнителен обем, което е нежелателно, ако искате да изглеждате по-слаби. Дори и да са в тенденция, важно е да изберете модели, които подхождат на вашата фигура.

С какво да го замените: голямо сако със или без джобове. Базовите сака в класически цветове са чудесни за различни стилове и визии.

 

6. Панталони от кадифе и плюш

Въпреки че тези материи в момента са на мода, те могат да добавят обем, особено ако моделът е зле скроен. Ако все пак искате да ги носите, изберете клоширани или широки панталони.

С какво да заменя: панталон от еко кожа. Правата кройка и разнообразието от нюанси ги превръщат в стилна алтернатива, подходяща за по-студените месеци.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес