Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те най-чести женски очаквания за мъжка любов, които пречат на връзката

05 февруари 2022, 23:45 часа

Любовта до голяма степен е една заблуда. Заблуда, защото ние имаме една представа за връзката и за човека, в когото сме влюбени. Тази представа ни заслепява и не можем да направим реална преценка на ситуацията. Ако пък имаме прекалено високи критерии накрая се разочароваме.
Ето и кои са най-често срещаните очаквания, които повечето от нас имаме за любовта.

Да сте неговият свят

Голяма част от жените си мечтаят половинката им да си мисли само за тях, да прекарва цялото си време с тях и общо взето да са единствени в живота на мъжа. Това обаче няма как да стане, защото и мъжете, както всеки човек си имат свой живот, близки и роднини, нуждата от свой собствен свят. Така, че скъпи дами, не се разочаровайте ако мъжът на живота ви не ви боготвори и не е обсебен от вас. 

Мъжът винаги трябва да ви разбира

Това е едно от най-погрешните схващания. Той няма как да знае във всеки един момент какво си мислите и какво искате. Този проблем всъщност произлиза и от двете страни. Запомнете - никой не е длъжен да може да чете мислите на другия. По-добре опитайте с малко повече комуникация помежду си. Ще ви се получи по-добре, отколкото си мислите.

Няма как да сте на едно мнение всеки път

Може би много жени си мечтаят партньорът им всеки път да споделя тяхното мнение и да не водят толкова често спорове. Това обаче е почти невъзможно. Хората са различни и това, че отстояват мнението си говори много добре за тях. Именно споровете и караниците изграждат стабилна връзка помежду ви. Затова е важно да не търсите този, който споделя нашето мнение на всяка цена, а този който умее да отстоява позициите си.

Нищо в любовта не трябва да е лесно

Има хора, които вярват че всичко с партньора им трябва да върви гладко и да нямат никакви проблеми помежду си. Това далеч не е така. Тази представа по-скоро би ви попречила да се насладите на връзката си. Все пак, за да изградите здрави отношения трябва да преодолявате и трудностите заедно.

Не е нужно да променяте партньора си

Това е абсолютна глупост. Никога не бива да очаквате, че някой ще се промени именно заради вас. Също, както не трябва вие да се опитвате да го променяте. Не забравяйте, че сте се влюбили в този човек точно заради това, което е.

Ако имате прекалено високи очаквания за една връзка, то тя със сигурност ще се превърне в огромно разочарование за вас в даден момент.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес