Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 практични съвета за ремонт през лятото

26 юли 2022, 15:45 часа

Лятото е време да се отпуснете край плувен басейн или езеро, да четете под дърво или да подремнете на прохладна веранда. За собствениците на жилища сезонната промяна на времето също трябва да предизвика напомняне да се погрижат за задачите по поддръжката на дома, особено тези, които са по-лесни за изпълнение, когато времето е приятно. Освен това е разумно да подготвите дома си за потенциални интензивни летни бури. През лятото е особено важно в плана за поддръжка на дома да се наблегне на външни елементи. Благодарение на по-благоприятно време и по-високи температури могат да се видят и постигнат много неща, което ще ви помогне да подредите дома си добре през останалата част от годината.

1. Почистете или сменете филтрите и решетките.

Сменете филтрите на пещта, почистете решетките на връщащия въздух, вентилационните отвори на кухненския аспиратор и т.н. Елементи като тези трябва да се извършват на тримесечие. Смяната и/или почистването на филтри поддържа оборудването да работи с оптимална ефективност и поток, като същевременно предотвратява стреса до точката на повреда.

2. Проверете душове и вани и сменете уплътнението, ако е необходимо.

Проверката на душове и вани и подмяната на счупен или липсващ уплътнител предотвратява проникването на вода в стените, където остава скрита, докато повредата от водата не се задържи. Подмяната на уплътнителя е за предпочитане пред ремонта за щети от влага зад стените, която ще ви струва доста по скъпо.

6 неща, за които да помислите преди ремонт

3. Направете външна визуална проверка.

Потърсете всички проблеми, които трябва да бъдат коригирани преди есенния сезон. Когато метеорологичните условия са благоприятни, е по-лесно да се огледате за проблеми с покриви, улуци, хоросан или фундаментни пукнатини, а по-високите температури също са благоприятни за извършване на ремонти. При студено време някои материали като керемидите например, могат да станат крехки.

4. Обърнете внимание на безопасността и хигиената.

Почистете вентилационния отвор на сушилнята, проверете маркучите на пералнята, пожарогасителите и тоалетната, които са важни елементи от контролния списък от гледна точка на безопасността. Маркучите на пералната машина са под значително налягане през цялото време. Ако са стари и трябва да бъдат сменени, една проста проверка може да предотврати неприятна ситуация с вода/наводнение в дома ви. Също така помислете за измиване под налягане. Прашецът, мръсотията и факторите на околната среда оказват влияние върху екстериора на дома. Измиване под налягане на стени, прозорци, зидария, пътеки, вътрешни дворове от тухли и каменни плочи предотвратява разрушаването на химикали от околната среда от хоросан, боя, уплътнения, фуги, които предпазват дома ви от появата на влага.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес