Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 тайни бабини илачи, които свалят високо кръвно, премахват стреса и облекчават махмурлук

11 септември 2024, 11:28 часа

Природните средства са в основата на народната медицина и се използват от векове за облекчаване на различни болести. Техните положителни свойства са безспорни, затова присъстват в бабите илачи, следват три народни метода за облекчаване на различни състояния.

Още: 5 противовъзпалителни напитки, които наистина действат

При стрес, безсъние и неврози

Всичко, което трябва да направите, е да вземете един изсушен дафинов лист, да го поставите в пепелника, да го запалите и да излезете от стаята. След 10 минути листото ще изгори, а стаята ще бъде пълна с дим, който създава специална атмосфера. Именно лавровото изгаряне освобождава специфични вещества, които помагат да се намали умората и да се отпуснете. Вдишвайте и почувствайте как спокойствието се настанява в дома ви!

При махмурлук

Чувството на дискомфорт, причинено от прекалената употреба на алкохол и така нареченият махмурлук е доста неприятно за всеки. Съпроводено е с главоболие, гадене и виене на свят. Сварете 2 яйца на котлона, оставете ги напълно да изстинат и ги обелете. Макар и да не ви се яде в този момент, опитайте се да положите усилия, за да консумирате яйцата.

Те са богати на цистеин, аминокиселината, която разгражда алкохола и е пръв помощник в борбата с махмурлука. Ако все пак изпитвате неприязън към директната им консумация, може да ги добавите към сутрешния сандвич и по този начин да позволите на стомаха да ги абсорбира постепенно. Няколко минути след употребата им ще забележите как симптомите на махмурлук изчезват постепенно.

При високо кръвно

Вземете 5 супени лъжици борови игли, 2 супени лъжици шипки и 2 супени лъжици наситнени люспи от лук. Изсипете всичко това в 1 литър студена вода, оставете да заври и да къкри на слаб огън, покрито в продължение на 10 минути. Прецедете. Ако отварата е прекалено силна, може да добавите малко вода.

Още: Медена вода: Какви са ползите за здравето и кой може да я пие

Това количество отвара трябва да се изпие за 2 дни. Курс на лечение с билковата отвара - 4 месеца. Подобрението може да дойде в рамките на 5 дни няма да усещате главоболие и напрежение в главата и световъртеж. Лечебната отвара ще се погрижи и за вашия черен дроб и жлъчка. Тя има и имунни защитни свойства и е чудесна превантивна мярка срещу грип. Освен това е добър диуретик и се отразява добре при кървящи венци.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес