Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 нетрадиционни ястия, които си струва да поднесете на трапезата за Бъдни вечер

15 декември 2021, 16:49 часа

Един от най-почитаните от християните празници е Бъдни вечер. Всички ние знаем, че на този ден на трапезата се сервират единствено постни ястия – сарми, чушки с боб, питка, ошав, жито и всякакви други вкусотии.

Дали обаче не ви се иска да разнообразите традиционната трапеза с няколко по-нестандартни ястия? Ако искате тази година да допълните с блюда, които са постни, но нетрадиционни, не спирайте да четете.

3 нетрадиционни ястия, с които да допълним трапезата за Бъдни вечер:

• Баба Гануш;

Макар тази разядка да произхожда от арабската кухня, вкусът й е много близък до българския. Сигурни сме, че ще се хареса дори от онези гости на трапезата, които са почитатели на традициите и винаги ги спазват.

Ето така се прави перфектният тиквеник за Бъдни вечер

• Салата Табуле с киноа;

Всички ще се съгласим, че нашите баби и майки преди време не са яли това на Бъдни вечер, а и не само, но в крайна сметка нищо не пречи да я приготвите и поднесете на трапезата. Киноата е полезна храна, която ще ви зареди с енергия и настроение. Ако не сте почитатели на този продукт, може да го замените с булгур.

• Крем супа от леща.

Една от традициите на Бъдни вечер е да се поднесе супа от бобово растение. С крем супата ще се придържате към тях, но с малки изменения. Ястието е много вкусно, полезно и ароматно. Освен това се приготвя наистина бързо и лесно и ще ви остане време да омесите вкусна питка и да сготвите всички останали вкусотии, които поднасяте на трапезите си за Бъдни вечер.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес