Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 правила за съчетаване на дамски кецове с вашето облекло

29 юни 2023, 15:37 часа
Реклама

Никога не можете да сбъркате (или пък можете?) с чифт класически кецовe. Тенденциите при маратонките се променят почти толкова бързо, колкото и при дамските чанти, но това не означава, че трябва да подменяте цялата си колекция от обувки. Днес ще ви запознаем с 10 безценни „правила“ (или по-скоро насоки), които да ви помогнат да стилизирате любимите си маратонки през този сезон.

1. Съчетайте летните рокли с минималистични маратонки

Преди няколко сезона всички масово носиха летни рокли с масивни спортни маратонки, но тази година сме по-склонни да рационализираме кройките с по-минималистични обувки. Придържайте се към изчистените стилове (не е необходимо да са изцяло бели, но сведете до минимум допълнителните цветове или детайли), които позволяват на любимите ви рокли да откраднат светлината на прожекторите. Сигурни сме, че дори в разгара на лятото, можете да намерите своя идеален чифт дамски маратонки, налични на склад, затова не губете време!

2. Спортни кецове с елегантна чанта. Защо не?

От доста години модната индустрия сякаш си е поставила цел – да бъде колкото се може по-флуидна, да размива граници, да руши стари норми и правила, особено когато става въпрос за дамски чанти. Ето защо стилово различните елементи от едно облекло станаха абсолютно възможни за комбинация – като например, спортни кецове, съчетани с елегантна кожена чанта с верижка.

3. Носете color-block с неутрални нюанси

Подарете на най-ярките си и най-смели маратонки място да блеснат, като ги съчетаете с неутрални нюанси при облеклото. Още по-добре, ако изберете чифт по-къси панталони. Ако наистина искате да добавите още повече цвят, направете го с малки акценти, като мини чанта или диадема за глава.

4. Съчетайте ретро маратонки с изискани дрехи

Да, можете да носите любимите модели маратонки от 90-те с други ежедневни елементи от по-стилния спектър (като поло тениска, макси белйзър или дори плетена рокля).

5. Страхувате ли се да покажете чорапи?

Напълно неоснователно! Най-новата тенденция „преди беше глупаво, сега е готино“, която навлиза в духа на времето, е носенето на по-дълги чорапи, които са предназначени да бъдат видени. Белите чорапи до глезена, а ла Кристен Стюарт на Оскарите, и по-цветните открояващи се чифтове са еднакво модерни, така че изберете това, което ви се струва най-удобно.

6. Бяла риза и официален панталон

Вдигнете класическата офис визия на следващо ниво. Това е шик без усилие и най-важното, лесен за аутфит за сглобяване.

7. Противоположностите се привличат?

Друг доста актуален стил, който неочаквано се появява напоследък, са маратонките за туризъм. Тези по-специализирани обувки, предназначени да ви осигурят максимално сцепление при по-лесни преходи, бяха забелязани на знаменитости като Емили Ратайковски и Бела Хадид, както и на пистата по време на шоуто на Sandy Liang S/S ’23.

8. Никога няма да сгрешите с елегантни платформи

Говорим конкретно за елегантни подметки с плоска форма, които добавят 2-3см, а не за супер обемистите подметки, вдъхновени от атлетиката, които бяха на мода през 2019 г. Тези леко повдигнати кецове вървят с всичко - от костюми през широки дънки от 90-те години до рокли с волани.

9. Когато се съмнявате, заложете на по-простите модели

Някои от най-добрите тоалети са тези, които се придържат към основите – те за минути постигат изключително луксозен, макар и не особено модерен, цялостен външен вид.

10. Широки дънки с тесни кецове

Свободният, широк деним, който завладя пролетта на 2023, не изглежда добре с плътни или твърде спортни маратонки, защото кара цялата ви визия да се чувства тежка и обемна. Напротив, трябва ви нещо елегантно, което прибира ходилото, като класическите модели.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес