Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът отказа да намали гаранцията на диригента Левон Манукян

04 октомври 2024, 16:41 часа • 671 прочитания

Пловдивският окръжен съд отказа да намали определената гаранция от 50 000 лева за обвинения за служебно присвояване в особено големи размери вече бивш директор на театъра в Разград Левон Манукян. Решението на магистратите е окончателно. 

Бившият вече директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има време да внесе сумата до 10 октомври.

Още: Тони Димитрова за обвинения Левон Манукян: Ако си виновен, ще се срамувам заедно с теб

Схемата за източването на средствата

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че според разследващите Манукян е отговорен за назначаването на 41 души, които никога не са извършили реална дейност, но са получили по около 25 000 лв. допълнително материално подпомагане. Така държавният бюджет е ощетен с над един милион лева.

На над половин милион лева се изчисляват щетите в Смолянския театър. Вчера окръжната прокуратура повдигна обвинение и на директора Румен Бечев. Определената за него гаранция е по-малко - 15 хиляди лева, припомня БНР.

Днес БНТ съобщи още, че Бечев също е освободен от поста директор на Родопския театър след заповед на министъра на културата. Куриозното е, че трудовите договови, чрез които са източвани средствата от държавния бюджет, все още не са прекратени, тъй като това може да сторят само директорите на театрите, а в момента няма такива.

Още: Министър Найден Тодоров с план за откриване и предотвратяване на измамите в културния сектор

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес