Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Евстатиев остава в ареста и след второто обжалване

18 февруари 2016, 18:36 часа • 2470 прочитания

Окръжният съд в Пловдив наложи най-тежката мярка за неотклонение на Иван Евстатиев. Така бившият кмет на Стрелча, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, остава в ареста.

Днешното обжалване бе второ в Пловдив, наложило се заради самоотвод на съдиите от Пазарджишкия окръжен съд. Иван Евстатиев остава в ареста, където и е в момента, но предишните две седмици той прекара в болницата в Пазарджик. Според адвокатката му Ташкена Колчева той има инсулт, диабет и бъбречна недостатъчност, информира БГНЕС.

Петорна медицинска експертиза доказа обаче, че състоянието му е стабилизирано и той може да продължава лечението си в условията на ареста. Това беше решението на първа инстанция на Районния съд в Панагюрище. Заседанието там продължи 4 часа.

Неотстъпно като стена срещу всеки опит да се омаловажи престъплението, в което Евстатиев е обвинен, стоят хората от Стрелча. Те протестираха в града си, в Пазарджик, в Панагюрище и в Пловдив. Днес отново са тук и са изпълнили коридорите към зала №2, където се гледа делото при закрити врата. С протестиращите вече е и Георги Белуков – баща на пострадалото момиче.

Той каза, че колкото силна е нетърпимостта на хората към деянието на Евстатиев, толкова голяма е любовта и подкрепата на неговото семейство. Злото, поразило детето му, е сплотило цялото градче. Тази подкрепа, смята той, помага и на дъщеря му да се възстановява.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес