Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Готвачът забавил поръчката": Версия за мелето и престрелката с българи на Халкидики

18 август 2024, 09:48 часа • 4945 прочитания

При инцидента в Халкидики има две простреляни лица и едно с лека телесна повреда. Ранените са настанени в болницата на град Полигирос.

Достъпът до заведението е тотално блокиран, включително до плажната ивица. По неофициална информация причината за свадата е забавена поръчка. Това довело до конфликт между готвача и компанията от седемте българи.

От болницата в Полигирос отказаха всякаква информация. Те казаха, че са дали данни за състоянието на двамата пострадали на семействата им, предава Нова ТВ. 

Състоянието на един от простреляните на плажно заведение в Халкидики българин е тежко, съобщават гръцки медии. При престрелка в Ханиоти между българи бяха ранени трима души, а петима са арестуваните - сред които е Кирил Киров, приближен на Христофорос Аманатидис - Таки.

Кои са замесени?

Според разследващия сайт Bird главно действащо лице е бил Кирил Киров, считан за близък до наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки. Киров е част от ударната му група "Чуковете на Таки", твърди сайтът.

Припомняме, че гражданско движение "БОЕЦ" подаде сигнал срещу вътрешния министър Калин Стоянов, в който посочва, че има чадър над хора на Таки. "БОЕЦ" напомня, че след шумна акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура през 2019 година в крайна сметка са се измъкнали две знакови криминални фигури - Веселин Христов – Весо Паяка и Радмил Ранов - Ради Ланчето.

Гръцките медии днес публикуват видео от охранителните камери на заведението. Оказа се, че и много от клиентите също са снимали инцидента. Все още се очаква официална информация от полицията по този случай. Разследването продължава.

Първоначалната информация вчера беше, че българската мафия си разчиства сметките. Според сведения на очевидци обаче, целият скандал е тръгнал заради закъсняла поръчка, допълва БНТ.

Гръцките власти все още не са открили този, който е стрелял. Не се знае също и дали другите, които са участвали в побоя над собственика на заведението, са се познавали преди това. Всичко зависи до къде ще стигне разследването и какви данни ще бъдат внесени в съда. Но това са тежи престъпления и според гръцкото законодателство за тях се предвижда затвор.

ОЩЕ: Петима българи са арестувани при стрелбата в Гърция

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес