Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откраднати редки коли за 3 милиона долара бяха открити в канадски хамбар

02 юни 2024, 10:52 часа • 5544 прочитания

Полицията в канадската провинция Онтарио съобщи за успешното приключване на продължилото месеци разследване на кражби на автомобили. Резултатът от разследването е претърсване в една от хамбарите, в която са открити 16 откраднати преди това коли, включително много редки модели. Според Global News находката се оценява на 3 милиона долара.

Porsche Taycan беше обезбразено заради кражба на фарове

Канадската полиция получи първия сигнал за кражба по този случай в края на миналата година. Не се уточнява дали всички откраднати коли са на един собственик или крадците са събрали някаква колекция. Полицията също не предоставя подробен списък с автомобили, но на снимките можете да се види например ретро Chevrolet Corvette и ранни модели на Ford - както в оригинално състояние, така и преработени. Колите изглеждат прашни, но иначе са в добро състояние.

Снимка: Ontario Police Departament

Известно е, че двама заподозрени вече са арестувани по този случай и са изправени пред няколко обвинения - от кражба на превозни средства до използване на фалшиви документи. Съобщава се също, че през 2003 г. те вече са били изправени пред съда, но след това са се отървали с глоби. Полицията обещава да продължи разследването.

Още: Парче фолио може да спаси колата от кражба

Това далеч не е най-скъпата пратка от крадени коли, открита тази година в Канада. През април почти 600 нови автомобила бяха открити на пристанището в Монреал, готови за транспортиране по море до Европа. Откраднатите стоки се оценяват на 34,5 милиона долара.

Масова кражба на скъпи коли беше заснета на видео

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес