Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ограничена серия за Jaguar F-Type Project 7

24 юни 2014, 21:36 часа • 31717 прочитания

След като в интернет изтече информация за поредния специален проект на Jaguar, дело на подразделението Special Operations, британците представиха официално F-Type Project 7. Пред публика той ще бъде показан на 26 юни по време на Фестивала на скоростта в Гудууд.

 

F-Type Project 7 британците наричат „най-бързият и най-мощен сериен Jaguar", създаван някога.

 

Компанията не разпространи официална информация относно това твърдение, но Auto Express твърди, че автомобилът е оборудван с 5,0 V8 двигател, генериращ 567 к.с. Той е свързан към 8-степенна автоматична трансмисия, която позволява роудстърът да се ускорява до 100 км/ч за 3,9 секунди.

 

За да се справи с по-голямата мощност, инженерите са монтирали нови анти-рол барове и са заздравили предното окачване. Другите акценти са адаптивни амортисьори, по-твърди пружини, карбон-керамични спирачки и система за разпределение на въртящия момент.

 

Дизайнът на автомобила следва доста плътно оригинала Project 7 concept, но е снабден с по-големи огледала и ролбар над главата на пътника. Има и по-ниско челно стъкло и аеродинамичен боди кит, позволяващ на автомобила да генерира 177% по-висока притискаща сила при 300 км/ч спрямо кабриолета F-Type.

Производство на модела ще бъде ограничено до 250 бройки, като първите доставки са планувани за средата на 2015 г.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес