Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Jaguar F-Tуpe бе отличен с приза „Златен волан“

18 ноември 2013, 14:01 часа • 71138 прочитания

Германските читатели на Bild am Sonntag и Auto Bild определиха Jaguar F-Type като най-достойния победител в тазгодишното издание на „Златен волан“. В категория „Купе и кабриолет“ британецът се наложи убедително

Тази година 49 нови модела се състезаваха в седем категории за приза „Златен волан”. Читателите на двете немски издания определиха Jaguar F-Type за абсолютен победител в категорията. Моделът обединява в едно 75-годишната история на марката. Според мнозина, това е един от най-красивите и вълнуващи двуместни автомобили, създавани някога.

Моделът е наличен в три версии – F-Type, F-Type S и F-Type V8 S. Първите две версии са оборудвани с нов 3-литров V8 - агрегат, който разполага с 340 или 380 к.с., в зависимост от предпочитанията на клиента. F-Type V8 S разполага с двигател с мощност от 495 к.с. и 625 Нм въртящ момент. С него той ускорява от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,2 секундни. Максималната скорост е електронно ограничена до 300 км/ч. Двигателите се задвижват от нова спортна 8-степенна Quickshift трансмисия, която спомага за по-бърза смяна на предавките и по-добър контрол върху управлението на автомобила.

Цената на новия Jaguar F-TYPE в България започва от 146 400 лв. с ДДС, с включени 5 години пълна гаранция и програма Premium Service – безплатна Door to Door услуга на територията на България и Jaguar Europe Assistance.

Утре, 19 ноември, в Лос Анджелис ще бъде показана купе-версията на Jaguar F-Type.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес