Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерти посочиха какво не трябва да се прави с автомобила преди продажбата му

22 юли 2024, 11:54 часа • 754 прочитания

Много собственици на автомобили извършват редица действия, преди да ги обявят за продажба. Оказва се обаче, че някои от тях са погрешни и могат да доведат дори до провал на евентуална сделка. На това мнение са експерти от автомобилната индустрия, които посочиха какво никога не трябва да се прави с кола, преди да я продадете.

Как да продадете по-скъпо старата си кола

Преди да обявите автомобила за продажба, не се препоръчва да ремонтирате (особено сами!) вдлъбнатини и големи драскотини по боята. Покритието на каросерията ще стане неравномерно и купувачът може да заподозре, че колата е попаднала в катастрофа, каквато всъщност не е имало.

Снимка: Auto.Mail

Също така не сменяйте маслото и не мийте двигателното отделение, тъй като това може да покаже течове, които ще дадат възможност на кандидат-купувача да поиска намаляване на цената.

Още: Ето защо трябва да миете колата си възможно най-често през лятото

Не бива обаче да пренебрегвате такива прости стъпки за подготовка преди продажбата като цялостно измиване на купето, химическо чистене на интериора, полиране на фаровете и смяна на крушки, капаци и стелки, ако е необходимо. Неподреденият автомобил едва ли ще осигури на собственика си бърза и изгодна продажба, отбеляза специалисти.

Кои миризми от двигателя не трябва да се пренебрегват?

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес