Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автомобилът на легенда от Формула 1 бе оценен на 1,5 млн. долара

11 април 2017, 10:15 часа • 2127 прочитания

 

Компанията Fitipaldi Motors, основана от двукратния световен шампион във Формула 1 и победител в легендарната надпревара „500 мили на Индианаполис” Емерсон Фитипалди, ще произведе 39 суперколи. Всяка една от тях ще струва 1,5 млн. долара, съобщава изданието Automotive News.
Автомобилът на Fittipaldi Motors бе представен пред публика по време на автомобилния салон в Женева в началото на март. Дизайнът на суперколата е дело на италианското студио Pininfarina, а с техническата разработка се е заела компанията HWA. Тя е основен партньор на Mercedes-Benz в германския шампионат за туристически автомобили (DTM).



Купето е предназначено за каране на писта, като е направено изцяло от карбон. Задвижването е поверено на 4,8-литров V8 атмосферен двигател, който е комбиниран с 6-степенна секвенциална скоростна кутия. Теглото на колата е точно 1000 кг., но засега динамичните характеристики остават в тайна.

Автомобилът ще се сглобява в завода на HWA в Щутгарт. Всяка една от машините ще изг.ежда по различен начин, като цветовите комбинации няма да се повтарят. Във Fitipaldi Motors подготвят версия на суперколата, която ще може да се придвижва и по обществените пътища.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес