Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без пари махнаха 80 коли на трупчета в Благоевград, за останалите - предупреждение

20 декември 2022, 14:12 часа
Реклама

Репатрак премахна безплатно за собствениците 80 коли на трупчета в Благоевград, за останалите има предупреждение, става ясно от съобщение на местната администрация.

Изключително успешно преминава кампанията на община Благоевград за доброволно премахване от страна на собствениците на автомобили за скрап, паркирани на обществени места. В резултат на активен диалог между общинска администрация и притежатели на излезли от употреба МПС, към момента са преместени над 80 коли. По този начин са освободени улици, тротоари, обществени паркинги, зелени площи и други държавни или общински терени, сочи прессъобщението.

Служители на звено „Инспекторат“ и „Паркинги и гаражи“ съдействали на хората, чиито автомобили не могат да бъдат преместени на собствен ход, като те били пренасяни безвъзмездно с репатриращ автомобил в частни имоти на своите притежатели. 

Кампанията все още продължава, като специално назначена комисия проверява за изоставени автомобили и поставя предупредителни стикери на стъклата им.

От местната управа поясняват, че ако не премахнат доброволно колите си, те ще бъдат репатрирани на специализирана площадка срещу гаражите на бившата цигарена фабрика в Благоевград за 14 дни. Ако и в този период собствениците желаят да получат автомобила си обратно, ще трябва да платят разходите за репатриране и престой. Когато този срок изтече, непотърсените коли ще бъдат предадени за разкомплектоване при лицензиран оператор, а разходите ще са за сметка на собствениците.

Окончателно: Спират старите коли в центъра на София от догодина

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес