Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов към Левски и ЦСКА: Оставяте по 200 000 лева капаро и може да играете на нашия стадион

22 август 2024, 20:39 часа • 5118 прочитания

Босът на Славия Венцеслав Стефанов взе отношение по казуса с това къде и при какви условия да се играе голямото дерби между Левски и ЦСКА. Както е известно, сблъсъкът не може да се състои на Националния стадион "Васил Левски", а от Българския футболен съюз взеха полемичното решение срещата да се играе на стадион "Георги Аспарухов" без гостуващи фенове.

Дербито Левски - ЦСКА: на стадиона на Славия, но срещу капаро?

Решението на БФС бе остро прието от отбора на ЦСКА, който не е съгласен да играе без своята публика. Според Венцеслав Стефанов, мачът между Левски и ЦСКА трябва да се играе, но не на "Герена". Той изрази опасения, че недопускането на "червени" фенове на стадиона може да доведе до ексцесии извън него.

Стефанов предложи срещата да се играе на стадион "Александър Шаламанов" в Овча купел, но само ако двата клуба оставят капаро. "Мач трябва да има, но не трябва да е на „Герена“. На нашия стадион обаче няма да им дам да играят, защото двете агитки го изпотрошиха няколко пъти. Ако оставят по 200 000 лева капаро, може", заяви Стефанов пред "Блиц".

ОЩЕ: Гонзо: БФС не ощетява клубове, Левски и ЦСКА са равни пред нас

Венцеслав Стефанов

Опасенията на Венци Стефанов за Вечно дерби на "Герена"

"Притеснявам се, че може да се случи следното: ако има мач на „Герена“ без „червена“ публика, феновете на ЦСКА пак ще тръгнат за „синия“ стадион. Ще бъдат изнервени, че са оставени отвън. И може да се случат ексцесии", коментира още той. А след това обвини кмета на София за взетото решение.

"Атакуват БФС, обвиняват БФС, но аз питам къде е кметът на София? Къде е общината? Чух, че е имало идея мачът да се състои на 25 септември, сряда. Кметът обаче не позволил, защото било делничен ден. София щяла да бъде блокирана, имало огромни опасности. Мачове между Левски и ЦСКА е имало през делнични дни не един и два. Имало е в сряда, в понеделник, в четвъртък", заяви Стефанов.

ОЩЕ: Безпрецедентно обединение: Фенове на Левски подкрепиха феновете на ЦСКА за Вечното дерби

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес