Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: В ЦСКА са го обърнали на бардак, шефовете да въведат ред

23 април 2024, 07:00 часа
Реклама

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

ЦСКА изпраща един доста турбулентен сезон. „Червените“ стартираха кампанията като големия конкурент на Лудогорец за титлата в Първа лига, както и един от основните претенденти за спечелване на Купата на България. Това бе очаквано, като се има предвид, че през миналата кампания „армейците“ бяха на крачка от детронирането на разградския хегемон. Е, не стана.

Две треньорски рокади в рамките на един сезон

ЦСКА Нестор Ел Маестро

Затова пък през този сезон шефовете и ръководството на ЦСКА бяха амбицирани най-накрая да свалят Лудогорец от върха. „Червените“ обаче стартираха кампанията доста колебливо. Поради тази причина след само няколко изиграни кръга Саша Илич бе уволнен. На негово място дойде Нестор Ел Маестро. Под ръководството на сърбина с британски паспорт нещата не се подобриха, а дори напротив – ЦСКА няма облик, измъчва се на терена и резултатите го доказват.

Стигна се до нова треньорска рокада преди края на сезона и на мястото на Ел Маестро пристигна добре познатият на феновете Стамен Белчев. Наставникът пое за трети път „червените“, които вече нямат никакъв шанс за титлата и се надяват да спасят сезона като спечелят Купата на България.

Задачата обаче е трудна. В първия полуфинал срещу Ботев Пловдив на Националния стадион „Васил Левски“ ЦСКА изглеждаше сякаш зад волана още е Ел Маестро. В крайна сметка „армейците“ загубиха с минималното 0:1, но Стамен Белчев не носи абсолютно никаква вина за това.

Играчите са превърнали ЦСКА в бардак

ЦСКА

Основната вина за слабото представяне на отбора през този сезон е на футболистите, треньорския щаб на Нестор Ел Маестро, който води тима през почти цялата кампанията, както и на ръководството. Защото играчите са превърнали ЦСКА в бардак. Може да ви прозвучи пресилено, че даже и обидно, но е точно така. В момента в „армейския“ клуб няма „военна“ дисциплина, а всеки си прави, каквото си поиска.

Това се видя отлично преди мача с Арда, когато Фернандо Каранга бе сниман как се забавлява в столична чалготека до ранните часове на деня. А срещата бе от изключително значение за ЦСКА. „Червените“ трябваше задължително да спечелят, за да завършат редовния сезон в Първа лига на второ място и по този начин да си гарантират домакинско предимство в плейофите, поне срещу Левски, Черно море и Крумовград.

Изцепката на Каранга

Фернандо Каранга

Сега мнозина ще кажат, че Каранга е контузен, бил е извън групата за мача с Арда, млад човек е и иска да се забавлява, и какво ли още не. Донякъде може и да са прави, но това не е професионално отношение и не отива на клуб с името и амбициите на ЦСКА.

Няма как да се готвиш за един от най-важните си мачове през сезона, а единственият ти чист нападател, подчертавам единственият, да се хайманосва из дискотеките посреднощ. Без значение дали е контузен, здрав, ще играе или ще гледа от пейката. Има време за забава и то не е в заключителната и най-тежка част от сезона.

Има и други случаи на разхайтено поведение

Тобиас Хайнц

Това обаче не е първият път през кампанията, в който футболист на ЦСКА се дъни. Всички помним обвиненията на тартора на Сектор „Г“ Иван Велчев към голямата звезда на отбора Тобиас Хайнц. Кюстендилеца разкри, че норвежецът доста често посещава игрални зали нощно време и залита по чашката. Впоследствие в интернет се появиха и снимки от похожденията на Хайнц из столичните казина.

Също така помним и скандалите между Иван Турицов и фенове на ЦСКА в началото на този сезон, когато националът на България дори бе разжалван като капитан на отбора. На по-късен етап от кампанията пък резервният вратар на „червените“ Димитър Евтимов влезе в остро пререкание с привърженици след пореден слаб мач и дори си позволи да ги псува.

Отговорните фактори трябва да въведат дисциплина

Стамен Белчев

Това са само част от издънките на основни играчи на ЦСКА през този сезон. Сигурно има и още доста, но те не са станали публично достояние. Затова и треньорът Стамен Белчев, а и ръководството трябва да вземат мерки. На играчите много внимателно трябва да им бъде обяснено какво се изисква от тях като футболисти на този клуб, както на терена, така и извън него. Че има неща, които не трябва да правят, тъй като вредят на имиджа на ЦСКА, а и на собствения си и това не носи позитиви на никого.

Също така трябва да бъде въведена дисциплина, която да изисква лична отговорност, и ако не се спазва да има санкции и наказания. Само по този начин ЦСКА ще успее да постигне нещо в мачовете си до края на сезона. Както казахме по-рано – титлата вече е мираж, но спечелването на Купата все още е в зара. „Армейците“ спокойно могат да елиминират Ботев Пловдив в реванша на „Колежа“. Няма да е лесно, но е постижимо.

ЦСКА не е санаториум

ЦСКА Фенове на ЦСКА Стадион Българска армия

Стане ли това – Купата на България е на един мач разстояние. Там най-вероятно съперник ще бъде Лудогорец, а на всички е ясно, че разградчани няма да бъдат победени от група разхайтени футболисти, които си мислят, че ЦСКА е санаториум и могат да си правят каквото си искат. Затова и Стамен Белчев и ръководството трябва веднага да вземат мерки.

В противен случай отборът ще изпрати пореден нулев сезон, а през следващата кампания приказки от типа: „Гоним титлата“, „Искаме да спечелим дубъл“ или „Ще свалим Лудогорец от върха“, просто няма да вървят пред никого. Нито пред феновете, нито пред разюзданата команда, наречена отбор, която ще продължи да си прави каквото ѝ скимне.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Едни израснаха с Тодор Живков, други с Лудогорец

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес