Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трансферен удар: Черно море уреди 3-кратен шампион с Лудогорец

11 юни 2024, 10:21 часа
Реклама

Вицешампионът на България Черно море уреди първото си ново попълнение. Варненци са подписали договор с трикратния първенец на страната ни с Лудогорец – вратарят Пламен Илиев. Това заяви изпълнителният директор на „моряците“ Пламен Андреев пред колегите от „Тема спорт“.

Пламен Илиев подписа за 2 години

32-годишният Пламен Илиев пристига на стадион „Тича“ като свободен агент. За последно опитният вратар бе в румънския Университатя Клуж. Договорът му с клуба обаче изтече и не бе подновен. Ръководството на варненци е реагирало мигновено и е парафирало контракт за 2 години със стража. Илиев ще замени под рамката на Черно море българския национал Иван Дюлгеров, който напуска клуба като свободен агент.

Пламен Илиев Светослав Дяков Лудогорец

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Прозрачността в ЦСКА свършва до въпроса #КОЙ?

Кариерата на Пламен Илиев

Пламен Илиев е юноша на Севлиево като в кариерата си е носил екипите на Видима-Раковски, Левски, Лудогорец и румънските Ботошани, Астра, Динамо Букурещ, Херманщад и Университатя Клуж. С разградчани вратарят печели три пъти титлата на България и веднъж Суперкупата на страната. През сезон 2018/19 той е избран за вратар №1 в Първа лига. За националния отбор на България Пламен Илиев има 19 срещи.

Наскоро се заговори, че Черно море преговаря и с Билал Бари.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес